Η Metropolitan Opera μεταδίδει δωρεάν ολόκληρες όπερες κάθε βράδυ

17/11/2020
από
Metropolitan Opera

Η τελευταία σύνθεση της Metropolitan Opera περιλαμβάνει πλήρη έργα των Verdi, Puccini, Berg και Gounod.

Η Metropolitan Opera δεν είχε προγραμματίσει ζωντανές παραστάσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά εξακολουθεί να φέρνει χαρά στις καρδιές όσων λατρεύουμε την όπερα με νυχτερινές προβολές πλήρων ηχογραφήσεων από τα αρχεία της.

Από τις 16 Νοεμβρίου έως τις 22 Νοεμβρίου, η Met μοιράζεται παραγωγές που πραγματοποιήθηκαν από τον σημερινό διευθυντή μουσικής, Yannick Nézet-Séguin, συμπεριλαμβανομένων των κλασικών από τους Verdi, Puccini, Berg και Gounod. Και οι επτά όπερες ηχογραφήθηκαν αρχικά σε υψηλή ευκρίνεια για προβολή σε κινηματογραφικές αίθουσες ως μέρος της σειράς Met’s Live in HD.

Photograph: Ken Howard

Κάθε όπερα διατίθεται στον ιστότοπο της Met στις 7:30 μ.μ. EST (02:30 π.μ. ώρα Ελλάδας) και παραμένει εκεί μέχρι τις 6:30 μ.μ. EST της επόμενης μέρας (01:30 π.μ. ώρα Ελλάδας). Οι θεατές μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Met Opera on Demand για πρόσβαση στις παραγωγές σε διάφορες συσκευές.

Don Carlo | Photograph: Ken Howard

Πρόγραμμα για την εβδομάδα

Η σύνθεση εκτείνεται σε περισσότερο από μια δεκαετία παραγωγής της Met με χρονολογική σειρά, ξεκινώντας τη Δευτέρα με μια εντυπωσιακή παραγωγή του 2010 με την όπερα του Verdi “Don Carlo”. Στη συνέχεια θα βρείτε το έργο του Gounod “Faust” (με τον Γερμανό τενόρο Jonas Kaufmann), το “The Little Mermaidlike Rusalka” του Dvořák (με την αγαπημένη Renée Fleming) και τη διάσημη όπερα του Verdi “La Traviata” (με την Diana Damrau). Για τις θαυμάστριες/στές της όπερας, το αποκορύφωμα της εβδομάδας θα είναι η φημισμένη παραγωγή του 2019, του Poulenc “Dialogues des Carmélites”, σχετικά με μια μονή μοναχών στη σειρά γκιλοτίνας εν μέσω του χάους της Γαλλικής Επανάστασης. Το “Turandot” του Puccini και από το 2020 με την όπερα του Berg “Wozzeck” ολοκληρώνεται η λίστα το σαββατοκύριακο.

Το Met προσφέρει, επίσης, διαδικτυακές συναυλίες pay-per-view για να αυξήσει τις δωρεάν βραδινές προβολές. Η 7η από αυτή – στην οποία η σοπράνο Sonya Yoncheva τραγουδά άριες από τους Verdi, Puccini, Bellini και άλλων στη μπαρόκ βιβλιοθήκη του μοναστηριού Schussenried στη Γερμανία – κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 21 Νοεμβρίου και παραμένει διαθέσιμη έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα της νυχτερινής προβολές της Metropolitan Opera αυτής της εβδομάδας:

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου: Don Carlo του Verdi

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου: Faust του Gounod

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου: Rusalka του Dvořák

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου: La Traviata του Verdi

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου: Dialogues des Carmélites του Poulenc

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου: Turandot του Puccini

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου: Wozzeck του Berg

Οι προβολές είναι διαθέσιμες στο site της Metropolitan Opera.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!