Υπόδειξη στην Katy Perry να ελέγξει λίγο το προνόμιο της

10/11/2020
από
Katy Perry, προνόμιο, Τραμπ

Η Katy Perry βρέθηκε στο επίκεντρο, όταν ενθάρρυνε τις θαυμάστριες και τους θαυμαστές της να προσφέρουν αγάπη και υποστήριξη στα μέλη της οικογένειάς τους, που υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ.

Την Κυριακή (8 Νοεμβρίου), η Perry έγραψε στο Twitter: «Το πρώτο πράγμα που έκανα, όταν ανακοινώθηκε η προεδρία είναι στείλω ή να καλέσω τα μέλη της οικογένειάς μου, που δε συμφωνούν και τους πω ότι τα αγαπώ και είμαι εδώ για αυτά.” 

Αφού χρησιμοποίησε το hashtag #FamilyFirst, πρόσθεσε: «Καλέστε την οικογένειά σας σήμερα. Χαρούμενη Κυριακή.” 

Αλλά το tweet της προσέλκυσε μια γρήγορη αντίδραση από τον κόσμο των κοινωνικών μέσων, που την κατηγόρησε ότι δεν αναγνώρισε το «προνόμιο» της και ότι «χαϊδεύει» τα μέλη της οικογένειάς της, που είχαν υποστηρίξει το μίσος του Τραμπ.

Ένα άτομο έγραψε: «Ξέρω ότι το λες για καλό, αλλά έχεις το προνόμιο να μπορείς να το κάνεις αυτό ως λευκή, δυστυχώς, αυτό δεν είναι το ίδιο για όλα μας».

«Αυτό, φίλοι μου, είναι το προνόμιο να μιλάς» , έγραψε ένα τρανς άτομο του Twitter. «Πρέπει να είναι ωραίο να μην είσαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που έχασαν την οικογένεια ή/και να απειλήθηκαν από τους ίδιους τους ανθρώπους που υπονοεί ότι πρέπει να χαϊδέψουμε τώρα. Δεν γίνεται αυτό Katy μου. Θέλουν ανθρώπους σαν εμένα και άλλους ανθρώπους νεκρούς.» 

Η Katy Perry είπε: «Πρέπει να αρπάξετε τα μέλη της οικογένειάς σας και να βγάλετε τη λευκή υπεροχή από αυτά.» 

Ο πρωταγωνιστής του Haunting of Bly Manor, Rahul Kohli, μοιράστηκε το tweet της Katy Perry και έγραψε: «Αυτοί οι άνθρωποι ψήφισαν έναν άντρα που υποκίνησε βία και δεν ενδιαφερόταν αν οι περιθωριοποιημένες ομάδες ζουν ή πεθαίνουν. Πρέπει ΠΡΩΤΑ να γυρίσουν και να ζητήσουν συγγνώμη και αυτό είναι το ελάχιστο δυνατό, προτού υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για την αγάπη και να προχωρήσουμε μπροστά.» 

Η επιστήμονας Earyn McGee πρόσθεσε: «Αυτό ακριβώς είναι το είδος των συνομιλιών που ΔΕΝ θα πρέπει να έχετε με τα ρατσιστικά, φανατικά μέλη της οικογένειάς σας. Δε θα επιστρέψουμε στην υπεροχή του status quo πριν από το 2016. Πρέπει να απομονώσετε αυτά τα μέλη της οικογένειάς σας και να χτυπήσετε τη λευκή τους υπεροχή.”

Η Katy Perry δεν έχει απαντήσει ακόμη στην κριτική.




Δες και αυτό!