Το μήνυμα του Billy Porter για τις Η.Π.Α. είναι ένα ακατέργαστο θεραπευτικό τραγούδι

05/11/2020
από
θεραπευτικό τραγούδι, Billy Porter, Αμερική

Ο Billy Porter είναι εδώ για να θεραπεύσει την ψυχή του έθνους με ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας που παραδίδεται μέσω ενός τραγουδιού.

Το αστέρι του Μπρόντγουεϊ συνεργάστηκε με την τραγουδίστρια-τραγουδοποιό India Arie για μια συναρπαστική ερμηνεία του “You got Got to Be hatiely Taught” (πρωτότυπος τίτλος του κομματιού: “You’ve Got to Be Carefully Taught” ή “You’ve Got to Be Taught ή “Carefully Taught”), κομμάτι του 1949, από το μιούζικαλ των Rodgers και Hammerstein με τίτλο: South Pacific.

Η αγάπη είναι μια πράξη αντίστασης

Οι δυο τους έδωσαν ένα ακατέργαστο, από την ψυχή τους, ντουέτο που θα μπορούσε να είχε παρθεί κατευθείαν από το Pose. Το κομμάτι κρύβει ένα σημαντικό μάθημα που πρέπει να μάθουμε από τους στίχους.

«Θέλω να γυρίσεις στον γείτονά σου, ή έχεις κοιτάξει τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να ρωτήσεις: «Έχεις το θάρρος να αγαπήσεις κάποιον;» ρώτησε ο Porter πριν από την παράσταση.

«Επειδή βλέπετε, φαίνεται ότι στη σημερινή εποχή, η αγάπη είναι μια πράξη αντίστασης. Γι’ αυτό θέλω να σας ενημερώσω ότι είμαστε εδώ για να αντισταθούμε με αγάπη μέχρι την ημέρα που θα πεθάνουμε.” 

Το κλασικό τραγούδι είναι ένα από τα αγαπημένα του Porter και εμφανίζεται στο άλμπουμ του 2017, Billy Porter Presents the Soul of Richard Rodgers.

Το αντιρατσιστικό μήνυμα

Το μιούζικαλ από το οποίο προήλθε έλαβε έντονη κριτική για τα σχόλιά του σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ διαφορετικών φυλών, και το “Carefully Taught” χτυπήθηκε ιδιαιτέρως. Όταν το μιούζικαλ έκανε το ντεμπούτο του, το τραγούδι κρίθηκε από πολλούς ότι ήταν πολύ αμφιλεγόμενο, ή εντελώς ακατάλληλο για τη σκηνή.

Η σπαρακτική μπαλάντα τραγουδιέται από τον πρωταγωνιστή, του οποίου η ερωμένη απορρίπτει, όταν ανακαλύπτει ότι έχει Μαύρα παιδιά. Της υπενθυμίζει έντονα ότι ο ρατσισμός «δεν γεννιέται μέσα σου – συμβαίνει μετά τη γέννησή σου» , προτού σκεφτείς πώς οι ρατσιστικές πεποιθήσεις επιβάλλονται από μικρή ηλικία.

Ο ρατσισμός “διδάσκεται προσεκτικά” 

«Πρέπει να διδαχτείς πριν είναι πολύ αργά / Πριν είσαι έξι ή επτά ή οκτώ / να μισείς όλους τους ανθρώπους που μισούν οι συγγενείς σου / Πρέπει να διδαχτείς προσεκτικά» , τραγουδά.

Ο Billy Porter εξήγησε τη σημασία του τραγουδιού, το οποίο βλέπει ως «την ψυχή του Richard Rodgers» .

«Ερευνούμε τον κανόνα του, των Rodgers and Hammerstein, του Rodgers» , είπε. «Ασχολήθηκαν με θέματα στα μιούζικαλ, που ήταν πραγματικά δύσκολο να συζητηθούν, προσπαθώντας να φτάσουν στον δρόμο και να κάνουν μια άνετη συνομιλία. Οπότε, λοιπόν, όταν εργαζόμασταν σ’ αυτόν τον δίσκο, χρειάστηκε λίγος χρόνος και, στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές, και σκέφτηκα ότι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι μιλάμε γι’ αυτό που συμβαίνει στον κόσμο, έτσι συνέβη αυτό το τραγούδι.” 

Όπως προσθέτει η India Aira: «Τα παιδιά γεννιούνται μόνο με δύο φόβους – τους δυνατούς θορύβους και την πτώση. Όλα τα άλλα, διδάσκονται «carefully» .

Ακούστε τους:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Billy Porter (@theebillyporter) στις




Δες και αυτό!