Ο Billy Porter για τον ρόλο του queerness στην καριέρα του

35
Billy Porter
Billy Porter
Ο ηθοποιός Billy Porter αποκάλυψε ότι κάποτε του είχαν πει ότι το queerness του θα «επιβάρυνε» την καριέρα του στον χώρο του θεάματος.

Ο σταρ του Μπρόντγουεϊ, βραβευμένος με Grammy και γνωστός ηθοποιός έχει, φυσικά, από τότε αποδείξει ότι τα συγκεκριμένα άτομα είχαν άδικο, αλλά πριν κάνει καριέρα, η βιομηχανία του θεάματος «του έκανε πολύ κακό».

Ενόψει της κυκλοφορίας του άλμπουμ του Black Mona Lisa, ο Porter μίλησε στο Associated Press για τα σκαμπανεβάσματά του στον κόσμο της ψυχαγωγίας – στη μουσική, το θέατρο και την τηλεόραση.

«Μου είπαν ότι δεν θα πετύχαινε ποτέ για μένα, επειδή το queerness μου θα ήταν το μειονέκτημα μου», είπε ο Billy Porter για την πρώιμη μουσική του καριέρα.

«Και έτσι ήταν – σε όλους τους τομείς. Και μετά όμως σταμάτησε να είναι. Είμαι ευγνώμων που έζησα αρκετά για να δω τη μέρα που δεν ήταν, που το μειονέκτημά μου έγινε η υπερδύναμή μου».

Το επερχόμενο άλμπουμ Black Mona Lisa του Porter λειτουργεί ως μια «δεύτερη ευκαιρία» για τον ίδιο.

Ο ηθοποιός αισθάνεται ότι η δημιουργία του άλμπουμ, το οποίο είναι «πέρα από οτιδήποτε θα μπορούσε να ονειρευτεί», ήταν μια «θεραπευτική» εμπειρία.

«Προσπαθώ να φέρω λίγη θετικότητα στον κόσμο. Προσπαθώ να θεραπεύσω τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ένα τραγούδι που αγγίζει ιδιαίτερα τον ηθοποιό είναι το «More To Learn», το οποίο σημειώνει πως, παρά τις αντιξοότητες, στέκεται ακόμα όρθιος.

«Είμαι ζωντανός, τι επίτευγμα για το είδος μου», αναφέρει ένας στίχος.

Εξηγώντας τον στίχο, ο Porter δήλωσε: «Είμαι 54 ετών. Έκανα coming out κατά τη διάρκεια της κρίσης του AIDS. Ζω με HIV. Δεν έπρεπε να είμαι εδώ».

Σε άλλο σημείο του άλμπουμ, ο Porter αναφέρεται στην ιστορία του ακτιβισμού του και στις ελπίδες του να το μεταδώσει στην επόμενη γενιά.

Ο Porter υπήρξε μια δυνατή φωνή σε διάφορα κινήματα, από την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο «Dont’ Say Gay» του Ron DeSantis μέχρι τη συνεχόμενη υπεράσπιση των τρανς ταυτοτήτων.

Εξηγώντας τι οδήγησε στην ανάγκη να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για καλό σκοπό όλα αυτά τα χρόνια, ο Porter δήλωσε «Μεγάλωσα στην εκκλησία, και ενώ εγκατέλειψα την εκκλησία για λόγους που δεν μπορούσα να ελέγξω, υπήρχαν υπέροχα και εκπληκτικά, όμορφα πράγματα που έμαθα.

«Ένα από αυτά τα πράγματα είναι να βοηθάς τους ανθρώπους. Είμαι επίσης πρώτη γενιά μετά το Κίνημα των Πολιτικών Δικαιωμάτων, οπότε ο ακτιβισμός είναι στο DNA μου. Ποτέ δεν γνώρισα κάτι διαφορετικό ως Μαύρος άνδρας και Μαύρος κουήρ άνδρας σε αυτόν τον πλανήτη».