Η.Π.Α.: Πυροβόλησαν και άφησαν νεκρή 25χρονη τρανς γυναίκα

03/11/2020
από
τρανς γυναίκα, Η.Π.Α.

Η Angel Haynes, μία τρανς γυναίκα με «ελεύθερο πνεύμα, έξυπνη και δοτική», πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρή στην αντί-τρανς Αμερική του Τραμπ.

Η Angel Haynes έχει γίνει τουλάχιστον το 34ο τρανς άτομο που δολοφονήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Η 25χρονη Haynes ζούσε στο Τζάκσον του Τενεσί, αλλά έμενε σε ένα ξενοδοχείο στο Γουάιτχαβεν του Μέμφις, όταν δολοφονήθηκε στις 25 Οκτωβρίου. Η αστυνομία κλήθηκε στο Motel 6 στο East Brooks Road, κοντά στο Fontaine Road, στις 2:19πμ και βρέθηκε νεκρή στο σημείο.

Η Haynes, κοσμετολόγος, είχε επικοινωνήσει με τη φίλη της Shinese Weddle νωρίτερα εκείνο το βράδυ για να της πει ότι θα έμενε στο μοτέλ.

Το τελευταίο θύμα της επιδημίας βίας εναντίον τρανς γυναικών, η Haynes είχε υποσχεθεί να τηλεφωνήσει στην Weddle και να την ενημερώσει όταν θα έφτανε – αλλά δολοφονήθηκε πριν προλάβει να την καλέσει.

Τρανσφοβική δολοφονία

Η Weddle πιστεύει ότι πιθανότατα στοχοποιήθηκε, επειδή ήταν μαύρη τρανς γυναίκα, λέγοντας ότι «δεν τους αρέσουν πραγματικά τέτοια άτομα» στην περιοχή Whitehaven του Μέμφις.

«Η Angel δεν ήταν μόνο η καλύτερή μου φίλη, ήταν η αδερφή μου» , είπε ο Weddle, σύμφωνα με το WREG.

«Ήταν η μόνη φίλη που είχα και τώρα έχει φύγει.» 

“Την πήραν από τη μαμά, τη γιαγιά, τον θείο της… την πήραν από όλους μας.” 

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Έχει δημιουργηθεί ένα GoFundMe για να βοηθήσει την οικογένεια να πληρώσει για τα έξοδα της κηδείας της Angel Haynes, καθώς δεν είχε ασφάλιση.

«Η Angel ήταν ελεύθερη και δεν φοβόταν να είναι τίποτε άλλο παρά μόνο ο εαυτός της» , αναφέρεται στην περιγραφή.

Οι φίλοι και η οικογένειά τους συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή (30 Οκτωβρίου), όπου κράτησαν από ένα κερί για να θυμηθούν την Haynes.

Η ανακοίνωση του Transgender Law Center των Η.Π.Α.

Ο θάνατός της θρηνήθηκε από το Transgender Law Center, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Η κοινότητά μας στο Μέμφις θρηνεί την Angel Haynes αυτήν την εβδομάδα. Σε μια εβδομάδα θλίψης μετά από δολοφονίες κατά των Μαύρων, όπως αυτή του Walter Wallace Jr, γνωρίζουμε ότι οι μαύροι τρανς άνθρωποι φέρουν διπλά βαρύ φορτίο αυτή τη στιγμή.”

Απομένουν δύο μήνες ακόμη για να ολοκληρωθεί το 2020 και ήδη είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά για τη δολοφονία των τρανς ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις μαύρες τρανς γυναίκες να επηρεάζονται δυσανάλογα.

https://avmag.gr/130719/ipa-2020-rekor-dolofonion-trans-atomon-i-chronia-den-echei-teleiosei/




Δες και αυτό!