Όχι φούστα, φουστανέλα καλύτερα

27/10/2020

Ακόμα μια «πολιτισμένη» συζήτηση διεξήχθη πριν λίγες μέρες στα έδρανα της βουλής, με αφορμή τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Στα πλαίσια αυτής, κάποια στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σπήλιος Λιβανός, σχολίασε (φοβικά) ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χώθηκε κάτω από τη φούστα του κ. Βαρουφάκη».

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε (δυστυχώς) τα ειρωνικά γελάκια κάποιων άλλων βουλευτών, με τον πρόεδρο της βουλής, Κώστα Τασούλα, να παροτρύνει τον κ. Λιβανό να αντικαταστήσει την λέξη «φούστα» με τη λέξη «φουστανέλα», για τα πρακτικά, «λόγω της ηπειρώτικης καταγωγής του Ευκλείδη Τσακαλώτου» (η φουστανέλα εξάλλου είναι το μοναδικό είδος φούστας, που η ελληνική ιδιοσυγκρασία επιτρέπει στον άνδρα).

Σφοδρή ήταν πάντως η αντίδραση του Κρίτωνα Αρσένη, βουλευτή του ΜέΡΑ25, ο οποίος δήλωσε: «Προφανώς θέλετε να μας προσβάλλετε. Αλλά η μόνη προσβολή είναι να συνεχίζετε την καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης στον Ζακ, τη Ζάκι. Το γεγονός ότι ομοφοβικά και μισαλλόδοξα σχόλια ξεστομίστηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής, σε οποιαδήποτε χώρα θα ήταν λόγος παραίτησης και καλά έκανε και έφυγε από την αίθουσα, μόλις τα είπε αυτά. Καλώ να διαγραφούν, όχι μόνο από τα Πρακτικά, αλλά και από την σκέψη, την πρακτική και τον δημόσιο λόγο».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!