Στη Βουλή η ομοτρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

02/04/2024
από
Το ομοτρανσφοβικό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη συζητήθηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία. 

Υπενθυμίζεται ότι το γεγονός συνέβη το βράδυ της 9ης Μαρτίου, όταν πλήθος ατόμων επιτέθηκε σε δύο νεαρά κουήρ άτομα, φωνάζοντας ομοτρανσφοβικές προσβολές και πετώντας μπουκάλια.

Τώρα, ο βουλευτής επικρατείας της Πλεύσης Ελευθερίας έφερε το σχετικό περιστατικό προς συζήτηση στη Βουλή κάνοντας λόγο για ανεπαρκή ρόλο της Πολιτείας.

«Τα συμβάντα της 9ης και 10ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά. Επιβεβαιώνουν επίσης ότι η Πολιτεία έχει μεγάλη ευθύνη στο να προασπίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ από τα εγκλήματα μίσους εις βάρος τους», είπε συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Καζαμίας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, απάντησε ότι η αντιμετώπιση του ρατσισμού και των διακρίσεων αποτελεί «πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης».

Συμπληρώνοντας ανέφερε ότι: «Έχει αναπτυχθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική παρέμβαση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας σε βάρος ευάλωτων προσώπων και κοινωνικών ομάδων, που στηρίζονται στην πρόληψη, στην αποτροπή και στην καταγγελία, διαπίστωση και δίωξη τέτοιων αξιόποινων πράξεων».

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Μπάρκας, επισημαίνοντας ότι «αστυνομικές διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης εκπέμπουν SOS», κάτι που ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη διέψευσε.

Πληροφορίες από ΕΡΤ News. 
Δες και αυτό!