Οι πορείες για τον Ζακ σε Πάτρα – Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη – Αθήνα

22/10/2020
από
πορείες για τον Ζακ, Πάτρα

Συγκεντρώσεις και πορείες για τον Ζακ πραγματοποιήθηκαν στις τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας, από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης, 21/10/20, με την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων (των δύο επιχειρηματιών και των τεσσάρων αστυνομικών), για τη δολοφονία του Ζακ.

ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, φοιτητικές συλλογικότητες, φεμινιστικές οργανώσεις, αντιφασιστικές συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών να δίνουν το παρόν στήριξης και αλληλεγγύης.

«Οργή και θλίψη, η Ζάκι θα μας λείψει!»
«Αυτό, αυτό, αυτό είναι σωστό, κλωτσιές με δωδεκάποντα να βάλετε μυαλό!»
«Για κάθε ναζιστή και ομοφοβικό, υπάρχει μια θέση στο Σαρωνικό!»
«Η Ζάκι ζει, τσακίστε τους ναζί!»
«Μπάτσοι, τιβί, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!»

Πάτρα

Στην Πλατεία Γεωργίου είχε δοθεί το ραντεβού στην Πάτρα για τη συγκέντρωση και την πορεία για τη δολοφονία του Ζακ, που διοργάνωσαν το Patras Pride και Blender Patras στις 11 το πρωί. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα. Η πορεία κινήθηκε στη Γούναρη και ισχυρή αστυνομική παρουσία παραταγμένη επί της Κορίνθου, στο ύψος των Δικαστηρίων.

https://www.facebook.com/patraspride/posts/4697607803645449

https://www.facebook.com/justice4ZakZackie/posts/948967345629612


Θεσσαλονίκη

Η συγκέντρωση έγινε στο άγαλμα του Βενιζέλου το απόγευμα της προηγούμενης 20/10/20 με κύριο αίτημα: «Δικαίωση για τον Ζακ Κωστόπουλο». Συμμετείχαν ακτιβιστικές οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές οργανώσεις, καθώς κα συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, με επιστροφή και κατάληξη στον ίδιο σημείο.

πορείες για τον Ζακ, Θεσσαλονίκη


Αθήνα

Δυναμική συγκέντρωση έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο πραγματοποίησαν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές οργανώσεις, κόμματα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που ένωσαν τις φωνές τους με τα διαμαρτυρόμενα άτομα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής που συνεχιζόταν παράλληλα. Μετά την αναβολή περίπου 100 άτομα πραγματοποίησαν πορεία από το Εφετείο Αθηνών μέχρι την οδό Γλάδστωνος, όπου δολοφονήθηκε ο Ζακ.

https://avmag.gr/131239/emeis-fonazoyme-gia-dikaiosyni/


Ηράκλειο

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 21/10/20, ωστόσο, λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκε. Η πορεία τελικά προγραμματίστηκε να γίνει το Σάββατο 24/10/20 στις 12 το μεσημέρι, με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, στα Λιοντάρια.

Ηράκλειο


Οι επόμενες συνεδριάσεις ορίστηκαν για τις 6 και 11 Νοεμβρίου

Εξερχόμενη από το Δικαστήριο η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ, Άννυ Παπαρρούσου, δήλωσε:

«Είναι κρίμα ότι μία τέτοια δίκη με τέτοια σοβαρά περιστατικά που πρέπει να αναλυθούν, εξαιτίας των περιορισμών που έχουμε για τη χωρητικότητα στις αίθουσες λόγω κορονοϊού, θα διεξαχθεί με πολύ περιορισμένο ακροατήριο. Ένα ζήτημα που πρέπει να θέσουμε, είναι η μεταφορά της διαδικασίας σε μια μεγάλη αίθουσα ώστε όλοι οι άνθρωποι, όποιος θέλει, να παρακολουθήσει τη δίκη έτσι όπως επιτάσσει η αρχή της δημοσιότητας που πρέπει να τηρείται σε κάθε δικαστική διαδικασία.» 

https://avmag.gr/131199/justice4zakzackie-oles-oi-plirofories-tis-dikis-gia-ti-dolofonia-toy-zak/




Δες και αυτό!