Τζόρτζια: Νεκρός γκέι άνδρας σε ανεπίσημη εκδήλωση του Atlanta Pride

13/10/2020
από

Ενώ τα επίσημα events του Atlanta Pride ήταν όλα ψηφιακά, λόγω της πανδημίας COVID-19, βίντεο, όμως, από ένα ανεπίσημο πάρτι στην Τζόρτζια δείχνει εκατοντάδες άνδρες σε κλαμπ, χωρίς μάσκες, ή αποστάσεις.

Ο κόσμος στα κοινωνικά δίκτυα χαρακτηρίζει τους διοργανωτές των πάρτι στην Τζόρτζια εντελώς ανεύθυνους.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του

Η είδηση, ότι ένας άνδρας πέθανε στο υπόγειο ενός γκέι κλαμπ πυροδότησε επιπλέον αντιδράσεις. Ο άνδρας βρισκόταν στο BJ Roosters στην Τζόρτζια κατά τη διάρκεια ενός πάρτι από τις 3 π.μ. έως τις 7 π.μ. Ο σύντροφός του δήλωσε στο WXIA-TV ότι είχε πάρει χάπια. Διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο Νοσοκομείο Πιεμόντε την Κυριακή το πρωί, αλλά δεν έχουν κυκλοφορήσει άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα.

Το Xion πάρτι ανακοινώθηκε από την GA Boy Events, μια τοπική εταιρεία προώθησης πάρτι που ανήκει στον Keith Allen Young. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία του Young φιλοξένησε άλλα δύο πάρτι το Σαββατοκύριακο στο εμπορικό κέντρο της Τζόρτζια Underground Atlanta και στο District Atlanta, ένα τοπικό γκέι μπαρ.

“Ο χώρος ήταν πήχτρα” 

«Ο χώρος ήταν υπερβολικά γεμάτος, πήχτρα μερικές φορές» , δήλωσε ένας παρευρισκόμενος σε μια δήλωση που εστάλη στο LGBTQ Nation.

«Δεν υπήρχαν πρωτόκολλα, σαφώς δεν υπήρχαν διασώστες στο σημείο, και το προσωπικό εκεί φαινόταν απροετοίμαστο να χειριστεί κάτι τέτοιο. Πέρασαν τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο και είμαι και γενναιόδωρος. Ήταν τραγικό. Έχω πάει σε πάρτι σε όλον τον κόσμο, δεν έχω πάει ποτέ σε κάποιο πάρτι, που να μην έχει διασώστες. Κατά τη γνώμη μου αυτό θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.” 

Ο παρευρισκόμενος πρόσθεσε ότι το θύμα ήταν ένας μαύρος άνδρας, 40-50 ετών, ότι του έκαναν CPR (καρδιοπνευμονική ανάνηψη) για περισσότερο από 10 λεπτά, αλλά ο άντρας παρέμεινε αναίσθητος. Ο μάρτυρας χαρακτήρισε, επίσης, το κλαμπ, εκτός από πήχτρα, και «εξαιρετικά ζεστό» .

Κι άλλο ένα ανεπίσημο πάρτι

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε, επίσης, ένα άλλο ανεπίσημο πάρτι Atlanta Pride σε έναν άλλο γκέι χώρο στην Τζόρτζια που ονομάζεται Future. Το LGBTQ Nation επικοινώνησε τόσο με τον διοργανωτή Keith Allen Young, όσο και με το Future για σχόλια. Το Future απάντησε: «Είμαστε μια νέα επιχείρηση υπό κατασκευή και δεν είμαστε ανοιχτά.»

Αντιδράσεις από τον κόσμο

Ο κόσμος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέκρινε τις εκδηλώσεις, όπως και κάποιες δημοφιλείς προσωπικότητες.

Ο γκέι νικητής της 15ης σεζόν του Big Brother, Andy Herren, για παράδειγμα, δημοσίευσε ένα βίντεο και έγραψε: «Αυτό τραβήχτηκε χθες το βράδυ στο Atlanta Pride. Και ανέβηκε δημοσίως στο Instagram. Στη μέση μιας πανδημίας. Οι άνθρωποι μπορούν να είναι τόσο άθλιοι και εγωιστές. Μην είστε σαν αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό είναι τρομερά χυδαίο.” 

Ο γκέι YouTuber, Tyler Oakley, έγραψε επίσης σε ένα tweet:

«Στο Atlanta Pride χθες το βράδυ… τι πρέπει να κάνω… καταλαβαίνω ότι τους ανθρώπους έχει λείψει πολύ το πόσο ξέγνοιαστοι είχαμε τη δυνατότητα να είμαστε… και σε μένα… κι εμένα !! Αλλά η πανδημία δεν έχει τελειώσει, μόνο και μόνο επειδή εσύ μπορεί να το ξεπέρασες.” 

Δύο drag queens από το RuPaul’s Drag Race, η Nina Flowers και η Detox, επικρίθηκαν για την συμμετοχή τους με σόου σε δύο από τα ανεπίσημα πάρτι. Η Detox υπερασπίστηκε τη συμμετοχή της δηλώνοντας ότι συμμετείχε μόνο από την απελπιστική της ανάγκη για χρήματα και ότι φορούσε μάσκα και χρησιμοποιούσε αντισηπτικό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ενθαρρύνοντας άλλα τα άτομα να το κάνουν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Atlanta I’m yours tonight! Happy Pride! #gaboyevents #gold #djninaflowers #ninaflowers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Flowers (@djninaflowers) στις

Μία άλλη πρώην διαγωνιζόμενη drag queen του Drag Race, η Kameron Michaels, έγραψε σε ένα tweet που έχει διαγραφεί τώρα:

“Λοιπόν, θα μιλήσουμε με ονόματα ή τι; Θα πούμε για το γεγονός ότι οι υπόλοιποι εγκαταλείψαμε τις κανονικές μας γιορτές υπερηφάνειας, τα γενέθλιά μας κ.λπ. επειδή δεν είμαστε εγωιστές και ηλίθιοι. Όμως εδώ ενεργείτε σα να τελείωσε. Ξέρετε πόσο πολύ θέλω να πάω σε ένα κλαμπ και να χορέψω; Όλοι μας θέλουμε. Γαμώτο.” 

Σε μια δήλωση, το Atlanta Pride έγραψε ότι δεν πραγματοποίησε επίσημες in-person εκδηλώσεις, παρόλο που ο κόσμος έχει κάνει tag το Atlanta Pride σε δημοσιεύσεις σχετικά με αυτές τις ανεπίσημες εκδηλώσεις. Ενθάρρυνε, επίσης, όλα τα άτομα να παραμείνουν με ασφάλεια στο σπίτι, να φορούν μάσκες και να εξασκήσουν τη μείωση των βλαβών για να βοηθήσουν την κοινότητα να επιβιώσει από την πανδημία.




Δες και αυτό!