Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της Χ.Α. και στον Ρουπακιά

12/10/2020
από

Κανένα ελαφρυντικό σε όσους κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
και στον Γιώργο Ρουπακιά αποφάσισε το Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με τις εργασίες που οδεύουν προς την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Κανένα ελαφρυντικό:

  • Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στους επτά της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για τη διεύθυνση της Χρυσής Αυγής.
    Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θυμίζουμε ότι είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Ηλίας Παναγιώταρος, κι ο Γιώργος Γερμενής.
  • Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στους περισσότερους βουλευτές που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωσης.
  • Κανένα ελαφρυντικό για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και σε όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑ.ΜΕ. και στους Αιγύπτιους ψαράδες.
  • Kανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε και στις/ουςΕλένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση.

Με κάποιο ελαφρυντικό

Για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική, το δικαστήριο αναγνώρισε:

  • Το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς στουςΣτάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο
  • Το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Νίκο Μίχο
  • Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στον Μιχάλη Αρβανίτη

Για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με εμπλεκόμενους κατηγορούμενους τους Αναστάσιο Αναδιώτη, Γιώργο Τσακανίκα, Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, για την υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών με εμπλεκόμενους τους Δημήτρη Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Μαριά Θωμά, και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και για την υπόθεση του ΠΑ.ΜΕ για τον κατηγορούμενο Χρήστο Χατζηδάκη το δικαστήριο η έδρα αναγνώρισε:

  • Το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και εμπλοκή στην υπόθεση του Παύλου Φύσα, στους Γεώργιο Δήμου και Γεώργιο Στάλκο, αναγνωρίστηκε τέλος:

  • Το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη τους.

Η Μάγδα Φύσσα ήταν εκεί

Και από αυτή τη δικάσιμο δε λείπει, φυσικά, η Μάγδα Φύσσα, η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους διαδηλωτές του ΠΑ.ΜΕ. που έχαν κλείσει από νωρίς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μάγδα Φύσσα, ελαφρυντικά

Ποινές

Η ποινή κάθειρξης σε όσα άτομα δεν αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό θα είναι από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στη μεγίστη των ποινών. Σε αναμονή για την ανακοίνωσή τους.

Αίτημα εξαίρεσης

Ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, εμφανίστηκε σήμερα λέγοντας ότι το δικαστήριο είναι «προκατειλημμένο εναντίον μας» . Η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε τι εννοεί με τον χαρακτηρισμό “προκατειλημμένο” και αν εκπροσωπεί κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό του. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στη συνέχεια ο δικηγόρος του, Κωνσταντίνος Πλεύρης, κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου.

«Δε μετανιώνω για τίποτα» δήλωσε στους δημοσιογράφους αναχωρώντας από το σπίτι του για το Εφετείο Αθηνών ο Γιάννης Λαγός νωρίτερα, κάνοντας λόγο για:

«Απαράδεκτη απόφαση. Αυτή η απόφαση θα κριθεί. Έχω κινήσει διαδικασίες από με νομικούς από 8 διαφορετικά κράτη» . Ακόμη χαρακτήρισε τις δικαστίνες και τους δικαστές “ανθρωπάκια” , και διευκρίνησε τέλος ότι δεν έχει ασυλία.

Απαγόρευση συγκέντρωσης

Η ΕΛ.ΑΣ. με σχετική ανακοίνωση απαγόρευσε τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικείμενου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις του νομού περί συναθροίσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι από τους 68 κατηγορούμενους στη δική της Χρυσής Αυγής, οι 57 κρίθηκαν ένοχοι, είτε για διεύθυνση είτε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και κάποιοι εξ αυτών για κακουργήματα και πλημμελήματα.

https://avmag.gr/130311/enochoi-gia-egklimatiki-organosi-michaloliakos-lagos-kasidiaris/




Δες και αυτό!