Στον “αέρα” του My Rode Reel Festival η ταινία μικρού μήκους Lovewreck

movie poster
Η αφίσα της ταινίας

Δείτε το Lovewreck την πρώτη ταινία μικρού μήκους των Αντώνη Τακτικού και Αλέξανδρου Ορφανόπουλου στο Youtube από σήμερα και ψηφίστε τη για να διακριθεί στο My Rode Reel Festival. Πρόκειται για τη μοναδική ελληνική ΛΟΑΤΚΙ ταινία που συμμετέχει στο συγκεκριμένο online φεστιβάλ και αξίζει της προσοχής του κοινού.

Σημείωμα του δημιουργού
Γνωρίζονται σε μια γκαλερί. Ερωτεύονται. Μετά από καιρό χωρίζουν.
Ο πόνος του χωρισμού και η απώλεια, έγιναν ποίηση και η ποίηση μετατράπηκε σε αυτήν εδώ την ταινία.
Γιατί η ζωή γεννά τέχνη.
Και αυτή η ταινία είναι ζωή. “Μια αρχή που ένα τέλος γεννά”.
O Αντώνης Τακτικός μίλησε στον Kostas Paris σχετικά με το θέμα:
Αντώνη μίλησε μας λίγο για τον διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχει η ταινία σου.

Είναι ένας διεθνής διαγωνισμός της Roadreel όπου παίρνουν μέρος διάφορες ταινίες με χρονικό περιορισμό τα τρία λεπτά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιούμε εξοπλισμό της εταιρίας, μικρόφωνα, κάμερες τα οποία νοικιάζει η παραγωγή. Ο κόσμος μπορεί να παρακολουθήσει και να ψηφίσει την ταινία μας εδώ

Πώς σου ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσεις τα ποιήματα σου ως μορφή αφήγησης της ταινίας;

Τα ποιήματα μου βγήκαν μέσα από μια πολύ δύσκολη κατάσταση που πέρασα όλο τον χειμώνα αλλά και την ψυχοθεραπεία. Η ψυχολόγος μου με προέτρεψε στο να ξεκινήσω να γράφω και αυτό που κατάφερα ήταν ένα ποίημα το οποίο βγήκε τυχαία. Τυχαία; Υπήρχε στη σκέψη μου αλλά βγήκε με πολύ προσωπικό πόνο. Το ένα έφερε το άλλο μέχρι αυτή τη στιγμή να μιλάμε για 20 ποιήματα. Όταν άνθρωποι δικοί μου και του χώρου άρχισαν να τα διαβάζουν και να μου λένε πως γράφω καλά , κατάλαβα ότι ”ναι , κάτι έχω κάνει ωραίο”. Με τον Αλέξανδρο Ορφανόπουλο, τον σκηνοθέτη του Lovewreck – μια σύμπτυξη του Shipwreck (ναυάγιο) με το Love-, ήταν να συνεργαστούμε σε ένα άλλο πρότζεκτ που δεν ευόδωσε τελικά. Του είπα ότι γράφω, ζήτησε να τα διαβάσει , με ενημέρωσε για τον διαγωνισμό και επιλέγοντας αυτά τα 3 ποιήματα είπε ”Άντε να το κάνουμε πρόβα, να προλάβουμε τον διαγωνισμό”. Συνέπεσε κάπως μαγικά όλο αυτό ρε παιδί μου.

Η ταινία Lovewreck συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό “MY RODE REEL 2020”. Μπορείτε να την ψηφίσετε εδώ.
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ορφανόπουλος
Σενάριο: Α. Τακτικός, Α. Ορφανόπουλος (βασισμένο σε ποιήματα του Α. Τακτικού)
Παραγωγή: Braingear

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!