Πάτερ Χρήστος Σιάννας: Στο εδώλιο για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος

08/10/2020
από
Χρήστος Σιάννας, εδώλιο, Ρόδος

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει ο πάτερ Χρήστος Σιάννας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ρόδου, την προσεχή Παρασκευή.

Χρήστος Σιάννας

Εις βάρος του κινήθηκε δίωξη μετά από αναφορά του γενικού γραμματέα απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρου Μιχάλη Κόκκινου, στενού συνεργάτη του τέως υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Όπως αναφέρει και η Δημοκρατική Ρόδου, ο ιερέας πάτερ Χρήστος Σιάννας οδηγείται στη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Τα όσα είπε τον Ιούνιο του 2018 ο πατήρ Χρήστος σε κήρυγμά του εντός του Ιερού Ναού και της Λειτουργίας, είχαν προκαλέσει αίσθηση και έλαβαν πανελλήνια δημοσιότητα. «Είναι μία ημέρα πένθους για την Ελλάδα μας. Εχθές οι προδότες υπογράψανε, πουλήσανε την Μακεδονία μας» , ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο ο πάτερ Χρήστος Σιάννας τόνισε: «Αυτοί οι προδότες, οι ψεύτες, οι ελεεινοί. Εσχάτη προδοσία, υπογράψανε όλοι. Αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουνε και να διαλύσουνε, σε εντεταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας.» 

«Σήμερα το απόγευμα στις Πρέσπες έχουν πάει όλοι οι κοπρίτες, όλοι οι υπουργοί, όλα τα ρεμάλια και ακόμη και βορειοελλαδίτες βουλευτές που υπογράψανε, θα πάνε να διασκεδάσουνε την μεγάλη τους επιτυχία» , ανέφερε σε άλλο σημείο. Μεταξύ άλλων, είχε πει στο ποίμνιό του και τα εξής: «Όποιο πολιτικό δείτε, φτύστετονε, αλλά ούτε και το σάλιο σας αξίζει γι’ αυτά τα κοπρόσκυλα, γιατί είναι τεμπέληδες, είναι αλήτες, με όλη τη σημασία της λέξεως» και προφανώς γι’ αυτή του τη θέση αξιολογήθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο κατηγορητήριο που θα αντιμετωπίσει αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Κατηγορείται ο ανωτέρω ως υπαίτιος του ό,τι στη Ρόδο, την 17-6-2018, ενεργώντας με πρόθεση, όντας θρησκευτικός λειτουργός, κατά την ενάσκηση των έργων του, δημόσια και με την ιδιότητά του προκάλεσε τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας και άλλων πολιτών.» 

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Άκης Δημητριάδης.

Θυμόμαστε ακόμη…

Εμείς να θυμηθούμε, ότι το 2018 είχε επίσης επιτεθεί χυδαία στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Και να θυμηθούμε, ακόμη, ότι τότε, ο “Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος” εξέδωσε δελτίο τύπου, με το οποίο συντάσσεται με τον ομοφοβικό πάτερ Χρήστο από την Ρόδο:

“Μέσα σ’ αυτήν την κοινωνία ένας Κληρικός στη Ρόδο εξέφρασε αυτό το οποίο οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να πουν. Αυτό για το οποίο ελέγχεται ο Κληρικός αυτός είναι πιθανόν το έντονο της φωνής και οι ατυχείς εκφράσεις. Θα ήταν ατόπημα η οποιαδήποτε διοικητική πράξη εναντίον αυτού του Κληρικού…”, ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ και τα ρέστα και ρίχνοντας εκείνα τα βιβλικά τσιτάτα που κάτι άλλο μας θυμίζουν: “Πάνω απ’ όλα προέχει η πίστη στον Θεό και η ακεραιότητα της πατρίδος.”

Προσοχή ακολουθεί απόσπασμα από τον κακοποιητικό λόγο του πάτερ Χρήστου το 2018 από άμβωνος, που μέχρι και τραγούδι έγινε από την Chraja:

ας πάνε αυτοί που ψηφίσανε, αυτοί που κάνουν τα gay party, αυτοί που ένα κοπρόσκυλο, αρχι-π@#στης, που φόρεσε μία κελεμπία, και είχε μπροστά στα γεννητικά του όργανα τον Άγιο Νικόλα, μη σας φαίνεται παράξενο, ναι, ανοίχτε το Face Book, πάτε μέσα και να τα δείτε. Όλοι οι πρόστυχοι, όλοι οι ελεεινοί, ανήκουνε στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ. Τους προδότες. Τους εθνοπροδότες. Που αν τους είχα μπροστά μου θα τους έβγαζα το λαρύγγι εγώ σήμερα. Δυστυχώς. Ας κάνουνε λοιπόν την αρχή σε αυτά που τα λύσανε όλα, να δηλώσουνε και τα παιδιά τους αλλαγή φύλου. Ας κάνουνε την αρχή λοιπόν, αυτά τα κοπρόσκυλα, οι βουλευτές, οι Υπουργοί, όλοι οι τεμπελοχανάδες, όλοι οι κοπρίτες, όλοι που μέσα στη Βουλή είναι ένας βόθρος κι όχι ο ναός της Δημοκρατίας. Καταντήσατε τον ναό της Δημοκρατίας, την Βουλή των Ελλήνων, υπόνομο. Βόθρο. Απόπατο. Αυτοί είναι!” 

“Εγώ όμως, επειδής είμαι παπάς με κεφαλαία γράμματα δε σκιάζομαι κανέναν, δε φοβάμαι κανέναν, δεν υπολογίζω κανέναν μπροστά στην αλήθεια. Στο τέλος της θείας λειτουργίας η καμπάνα θα σημάνει πένθιμα. […] Όλα τα χάσαμε. Όλα μας τα πήρανε. Πρέπει να βάλουμε και τσίγκινο σωβρακάκι από μέσα τώρα.” 

Διαβάστε περισσότερα απ’ όσα είχε πει τότε για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα:

Ιερέας υποκινεί σε μίσος & βία από άμβωνος στη Ρόδο




Δες και αυτό!