Ιδιαίτερη επιτυχία η ημερίδα: “Θεσσαλονίκη:Ομοφυλόφιλος Τουρισμός και Επιχειρηματικότητα”

23/11/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 στο ξενοδοχείο Les Lazaristes η ημερίδα με θέμα «Θεσσαλονίκη: Ομοφυλόφιλος Τουρισμός & Επιχειρηματικότητα» που διοργάνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης,  σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Homo Evolution». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης «Philoxenia», με στόχο την ενημέρωση των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης για τρόπους προσέγγισης της διεθνούς γκέι κοινότητας με στόχο την αύξηση του αριθμού τουριστών.

 

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι:

Νικος Σοφιανος,  Marketing Director of Homo Evolution

Ορχιδέα Ρόσσου, IGLTA – ambassador in Greece

Dirk Baumgartl, Spartacus Traveler – Editor in Chief

Rika Jean-Francois– Representative of ITB

Alex Herkommer, CEO of Arosa GaySkiWeek

Christos Doulkeridis,  Μinister of Tourism of Brussels Capital

Frederick Boutry, representative of Visit Brussels

Σίμος Βασιλειάδης, Project Manager of Homo Evolution

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης,  κύριος Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε διεθνής έρευνα της «International Gay & Lesbian, Tourist Association» (IGLTA)  που διενεργήθηκε  από τον Μάιο ως και τον Αύγουστο του 2011, σύμφωνα με την οποία οι ομοφυλόφιλοι τουρίστες ξοδεύουν αρκετά χρήματα (κατά μέσο όρο 2300 δολάρια το άτομο, έναντι των ετερόφυλων τουριστών οι οποίοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 1500 δολάρια το άτομο), ενώ προγραμματίζουν διακοπές μια φορά το χρόνο, παραμένοντας πιστοί στους ταξιδιωτικούς προορισμούς που επιλέγουν. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα του Community Marketing Independence οι ομοφυλόφιλοι τουρίστες στις ΗΠΑ αποτελούν το 5 – 10% της τουριστικής αγοράς.

 

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και  δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ξεκινήσαμε τη στροφή προς την γκέι κοινότητα τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν προσκαλέσαμε στη Θεσσαλονίκη γκέι δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες από τη Γερμανία. Η Θεσσαλονίκη είναι μια ανοιχτή πόλη σε όλους τους επισκέπτες της. Δεν κάνει διακρίσεις και είναι φιλική το ίδιο προς όλους όσοι επιθυμούν να την επισκεφθούν». Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος σημείωσε: «Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας η οποία αφορά την προσέλκυση διαφόρων ομάδων κοινού από συγκεκριμένες αγορές – στόχους, θεωρούμε ότι το άνοιγμα στην ομοφυλοφιλική κοινότητα, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στη Θεσσαλονίκη να προσελκύσει τουρίστες με αυξημένη καταναλωτική συμπεριφορά».

Οι ομιλητές και διοργανωτές της ημερίδας μαζί

Τέλος, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Σαπουντζής πρόσθεσε πως «το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει μια σειρά από νέες δράσεις με στόχο την προσέλκυση ομοφυλόφιλων τουριστών από όλο τον κόσμο».

 

Ευχαριστούμε τα ξενοδοχεία:

ELECTRA PALACE, LES LAZARISTES, CITY, ANATOLIA

για την ευγενική τους υποστήριξη.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ HOMO EVOLUTION

Project management: [email protected] t: 6977204536

PR & marketing: [email protected] t: 6932101127


gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!