Ένοχος ένας από τους δύο κατηγορούμενος για την τρανσφοβική επίθεση στα Χανιά

0
3

Στο κτίριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων εκδικάστηκε η υπόθεση της τρανσφοβικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά του 2016, κατά την οποία οι δύο άνδρες ξυλοκόπησαν άγρια την Ήβη Καίσερλη, στην παλιά πόλη.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνταν για «απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού».

Η επίθεση της Ήβης είχε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά διάκρισης, λόγω της ταυτότητας φύλου της και, κατά συνέπεια, υπάγεται στον αντιρατσιστικό νόμο. Στην δικογραφία όμως δεν έχει αποτυπωθεί κανένα τέτοιο κίνητρο για τους δράστες.

Ένας από τους δύο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη χωρίς ελαφρυντικά με το δικαστήριο να του επιβάλει ποινή 12 μηνών με αναστολή.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορό του, αθωώθηκε.

Από την πλευρά του θύματος ζητήθηκε να εφαρμοστούν οι διατάξεις του ρατσιστικού νόμου ενώ από την πλευρά του κατηγορουμένου ζητήθηκε να ληφθεί υπ’ οψιν ο ισχυρισμός της άμυνας. Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε και τους δυο ισχυρισμούς και ο κατηγορούμενος δικάστηκε βάσει του κατηγορητηρίου.

Τοπικές ομάδες και queer συλλογικότητες βρέθηκαν το πρωί έξω από το κτίριο του δικαστηρίου, δηλώνοντας έντονα τη συμπαράστασή τους στην Ήβη.

φωτογραφία από facebook

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!