Οι δεσμεύσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ΛΟΑΤ+ ζητήματα στην Ευρώπη

16/09/2020

Νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, πραγματοποίησε την πρώτη της ομιλία μετά την πανδημία για την κατάσταση της Ένωσης, απευθυνόμενη σε όλους τους πολίτες της Ευρώπης, σχεδιάζοντας μια πορεία για το μέλλον και την ανάπτυξη.

Η πρόεδρος στην ομιλία της ασχολήθηκε με αρκετά ζητήματα, όπως η ρητορική και τα εγκλήματα μίσους, οι οικογένειες ουράνιο τόξο αλλά και οι -εγκληματικές- “LGBTI-free” ζώνες της Πολωνίας.

Διαβάστε επίσης

https://avmag.gr/129342/meli-toy-eyrovoylioy-sta-rainbow-gia-tin-polonia-ekklisi-pros-tin-e-e/

Ρητορική και εγκλήματα μίσους

“Η Επιτροπή θα υποβάλλει ένα σχέδιο δράσης για να αρχίσει να πραγματοποιείται η [οικοδόμηση μιας πραγματικά αντιρατσιστικής Ένωσης]. Ως μέρος αυτού, θα προτείνουμε να επεκτείνουμε τον κατάλογο των εγκλημάτων της ΕΕ σε όλες τις μορφές εγκλημάτων μίσους ρητορικής μίσους – είτε λόγω φυλής, θρησκείας, ταυτότητας φύλου ή σεξουαλικότητας. Το μίσος είναι μίσος – και κανείς δεν πρέπει να το υπομένει.”

LGBTI-free zones

“Θέλω λοιπόν να είμαι ξεκάθαρη – οι ζώνες χωρίς LGBTQI είναι ζώνες χωρίς ανθρωπότητα. Και δεν έχουν θέση στην Ένωση μας. Και για να βεβαιωθούμε ότι υποστηρίζουμε ολόκληρη την κοινότητα, η Επιτροπή θα προτείνει σύντομα μια στρατηγική για την ενίσχυση των LGBTQI δικαιωμάτων.”

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

“Ως μέρος αυτού, θα πιέσω επίσης για αμοιβαία αναγνώριση των οικογενειακών σχέσεων στην ΕΕ. Εάν είστε γονέας σε μία χώρα, είστε γονέας σε κάθε χώρα.”

Τις δηλώσεις της προέδρου χαιρέτησε και η LGBTI Intergroub.

https://www.facebook.com/LGBTIintergroup/posts/10158476007662159

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την ομιλίας της εδώ.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!