Ο Keith Paris ελπίζει να φωτίσει τις ζωές των ακρωτηριασμένων ατόμων

16/09/2020
από
Keith Paris
Photo: Wesley De Jesus Bruno

Ο Keith Paris είναι beauty influencer, γκέι, ακρωτηριασμένος, και όνειρό του είναι να εξαλείψει “την ομοφοβία στον πολιτισμό της Δυτικής Ινδίας.”

Ακολουθούν όλα τα γεμάτα έμπνευση πράγματα, που είπε σε συνέντευξή του στον Thomas Stichbury και το attitude.

Διαβάστε τον!

Keith Paris
Keith Paris, Photo: Wesley De Jesus Bruno

Παιδική ηλικία

Η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι ήμουν «διαφορετικός» ήταν όταν ήμουν στο δημοτικό σχολείο. Δεν είχα πραγματικά φίλους και διάφορα άτομα συνήθιζαν να φτιάχνουν οδυνηρές φήμες για μένα και να μη με αντιμετωπίζουν σαν ισότιμο.

Μια μνήμη που ξεχωρίζει ήταν από όταν ήμουν στην τρίτη τάξη. Υπήρχε ένα καινούργιο κορίτσι στην τάξη, και είπα στον εαυτό μου, «Αυτή είναι η ευκαιρία μου να κάνω μία φίλη.» Έτσι, ήμουν ειλικρινής και της είπα ότι ήμουν ακρωτηριασμένος. Είπε κυριολεκτικά σε όλες/ους ότι είχα καρκίνο και δημιούργησε ένα ολόκληρο θέμα.» 

Keith Paris
Keith Paris, Photo: Wesley De Jesus Bruno

Το βιβλίο του γίνεται Νο1

Ενώ ήμουν στο σχολείο, έγραψα ένα βιβλίο με τίτλο «Amputee Story». Αντιμετώπιζα μια διατροφική διαταραχή και επίσης αυτοτραυματιζόμουν, και αισθανόμουν ντροπή για τον εαυτό μου. Πήγα στο σπίτι και αποφάσισα να ανεβάσω όλες τις καταχωρίσεις του ημερολογίου μου στο [ιστότοπο] Wattpad. Όταν ξύπνησα την επόμενη μέρα, ο φίλος μου μου έστειλε μήνυμα και μου είπε ότι το βιβλίο μου είχε φτάσει στο νούμερο ένα – δεν μπορούσα να το πιστέψω.

Λίγα χρόνια αργότερα, δημοσίευσα ένα βίντεο στο YouTube με τίτλο, “Είμαι ακρωτηριασμένος” . Πάντα ήθελα να είμαι πιο ανοιχτός, δημόσια, σχετικά με το ότι είμαι ακρωτηριασμένος, επειδή αυτό είναι μέρος μου και είμαι πολύ περήφανος για το άτομο που είμαι. Ένιωσα ότι ένα τεράστιο βάρος είχε φύγει από πάνω μου και οι απαντήσεις που έλαβα ήταν τόσο θετικές. Ήμουν συγκλονισμένος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℎ ❄️ (@keithteboy_) στις

Η σχέση μου με τη μητέρα μου δεν ήταν τέλεια τη στιγμή που τραβήξαμε το βίντεο και το YouTube ήταν το μόνο πράγμα που με έκανε να χαμογελώ. Όταν γυρίζω και δημιουργώ περιεχόμενο, είμαι το αφεντικό μου, αποφασίζω για τα πλάνα. Το ήξερα ότι όταν μοιράστηκα αυτό το βίντεο ήθελα να ξεκινήσω αυτές τις συζητήσεις, να φέρω στο φως τους ακρωτηριασμένους ανθρώπους και να δώσω την εκπροσώπηση και την προβολή των αδερφών μου.

Γεννήθηκα ακρωτηριασμένος

Γεννήθηκα χωρίς κνήμη στο αριστερό μου πόδι και το να είμαι ακρωτηριασμένος με έκανε να δουλεύω σκληρότερα για ό, τι ήθελα. Από νεαρή ηλικία, οι άνθρωποι πάντα μου έλεγαν ότι δε θα έκανα ποτέ επιτυχία, αλλά πατώντας το fast forward, κοίτα με, είμαι σε ένα πολύ καλό σημείο. Φυσικά, η αντιμετώπιση της προκατάληψης μπορεί να είναι απογοητευτική, αλλά όλα τα εξοφρενικά πράγματα που σας λένε αυτοπροσώπως και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να τα αγνοήσετε και να αφήσετε τη δουλειά σας να μιλήσει για εσάς – η καλύτερη απάντηση δεν είναι απάντηση, πρέπει να αφήσετε τους haters να λένε βλακείες στον εαυτό τους!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℎ ❄️ (@keithteboy_) στις

Διατροφική διαταραχή και αυτοτραυματισμός

Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι για να φτάσω σε αυτό το σημείο. Η διατροφική μου διαταραχή, για παράδειγμα, ξεκίνησε επειδή δεν είχα καλή σχέση με το σώμα μου. Μισούσα τον τρόπο που φαινόμουν, δεν ήμουν σίγουρος και έκανα πολλά πράγματα. Ωστόσο, ξεπέρασα τη διατροφική διαταραχή και τα προβλήματά μου με τον αυτοτραυματισμό και είμαι επτά χρόνια καλά. Είμαι ευχαριστημένος με το σώμα και τις καμπύλες μου τώρα και αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα αγαπημένο μέρος του σώματός μου, θα έπρεπε να πω τους μηρούς και τον πισινό μου – σε ποιο άτομο δεν αρέσει ένας καλός πισινός και είναι πολύ καλός αυτός που έχω εγώ!

Το μήνυμά του προς τον κόσμο

Το μήνυμα που προσπαθώ να διαδώσω με αυτήν τη φωτογράφηση είναι: οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους και να είναι οτιδήποτε θέλουν. Υπήρξαν τόσα πολλά άτομα στη ζωή μου που μου έχουν πει: «Δεν μπορείς να είσαι τίποτα, τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν μπορούν να είναι τίποτα» . Αλλά τους αποδεικνύω συνεχώς ότι έκαναν λάθος. Υπήρχε τόση αρνητικότητα γύρω μου και άνθρωποι που δεν ήταν γνήσιες/οι, και τελικά απαλλάχτηκα από αυτές/ούς. Νιώθω αναγεννημένος.

Ανακάλυψα το μακιγιάζ, όταν ήμουν στο δεύτερο έτος. Παρακολούθησα τα μαθήματα μακιγιάζ της Nikita Dragun όλη την ώρα, σχεδόν 24/7, με ενέπνευσε έντονα και το ένα πράγμα οδήγησε στο άλλο. Αγόρασα το πρώτο μου μολύβι φρυδιών, αυτό ήταν το θεμέλιο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία – μου αρέσει να μοιάζω με μια αιγυπτιακή Ken κούκλα a limited-edition!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℎ ❄️ (@keithteboy_) στις

Είμαι ομοφυλόφιλος

Όσον αφορά τη σεξουαλικότητά μου, έκανα coming out όταν ήμουν περίπου 15-16 ετών. Δεν ξέρει όλη η οικογένειά μου ότι είμαι ομοφυλόφιλος, επειδή προέρχονται από το Τρινιντάντ και τη Γρενάδα, στις Δυτικές Ινδίες [όπου η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να μην είναι ευρέως αποδεκτή]. Τα ξαδέρφια μου, που είμαστε κοντά και τα εμπιστεύομαι, με υποστηρίζουν και το ίδιο και ο μπαμπάς μου, αυτή ήταν μια καταπληκτική στιγμή.

Η μεγαλύτερη φιλοδοξία μου είναι να καταστρέψω την ομοφοβία στον πολιτισμό της Δυτικής Ινδίας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι τόσο παθιασμένος. Το πέρασα με τη μητέρα μου και το περνάω ακόμη μαζί της. Γνωρίζω αυτό το συναίσθημα, όταν οι γονείς σου λένε βλαβερά πράγματα για τη σεξουαλικότητά σου και το ποιος πραγματικά είσαι, όπως: “Είσαι μπερδεμένος” και “Είναι μια φάση” , αλλά ξέρεις ότι δεν είναι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℎ ❄️ (@keithteboy_) στις

Για πολύ καιρό, δεν ήμουν καλά στη ζωή μου και απλά με σκότωνε εσωτερικά όλο αυτό. Όταν αρχίζεις να κάνεις εσένα και τα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη/ο, είναι το καλύτερο συναίσθημα που μπορείς να νιώσεις ποτέ.




Δες και αυτό!