Coming out λεσβίας δημοτικής συμβούλου ως απάντηση σε ομοφοβικό

15/09/2020
από
Coming out λεσβίας δημοτικής συμβούλου
Coming out λεσβίας δημοτικής συμβούλου ως απάντηση σε ομοφοβικό

Το coming out λεσβίας δημοτικής συμβούλου προκάλεσε η έντονη ομοφοβία πολιτών που συμμετείχαν σε σύσκεψη, που για μέρες έκαναν κακοποιητικές τοποθετήσεις.

λεσβία, coming out
Carrie Evans

Κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης έγινε λόγος για τη σημαία του Pride που υψώθηκε επίσημα στο την περιοχή Μινότ. Η δημοτική σύμβουλος Carrie Evans δήλωσε ότι είναι η πρώτη «ανοιχτά εκλεγμένη λεσβία» στην πόλη, ενώ απάντησε σε έναν πολίτη που απαιτούσε το κατέβασμα της σημαίας.

“Κύριε Walker, αν δεν το γνωρίζετε και νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι σε αυτό το δωμάτιο δεν το γνωρίζουν, και ήρθαν εδώ μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για ένα γκέι ζήτημα, είμαι περήφανα η πρώτη ανοιχτά εκλεγμένη λεσβία στη Βόρεια Ντακότα. Γι’ αυτό και δε δίνω προσοχή στα χάλια σας!” 

Coming out λεσβίας δημοτικής συμβούλου
Coming out λεσβίας δημοτικής συμβούλου ως απάντηση σε ομοφοβικό

Και δε φτάνει που η Evans άκουγε μία ρητορική κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων για μέρες σε αυτές τις συνεδριάσεις, όταν τελικά εκείνη απάντησε καταλλήλως, ο ομιλητής της Walker, την κατηγόρησε ότι εμφανίζεται εκνευρισμένη, σύμφωνα με την The Dickinson Press.

“Εμείς οι άνθρωποι. Εγώ είμαι αυτοί οι άνθρωποι. Ζω στο Minot. Είμαι φορολογούμενη. Είμαι ένα άτομο. Βλέπω τον εαυτό μου να εκπροσωπείται σε αυτό το κοντάρι σημαίας, όπως και οι άνθρωποι που ύψωσαν τη σημαία της κατάργησης της δουλείας (Juneteenth flag) τον περασμένο μήνα, όπως θα γίνει και με τη σημαία των αιχμαλώτων πολέμου (POW/MIA) αργότερα αυτόν τον μήνα» , δήλωσε η Evans.

Η Carrie Evans συνέχισε:

«Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να βλέπει τον εαυτό του να εκπροσωπείται. Δεν είμαστε κάποια ομάδα ανθρώπων που ζει στο Σαν Φρανσίσκο, ή στο Σιάτλ. Είμαστε εδώ. Είμαστε οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι σας. Είμαστε τα αδέρφια σας. Είμαστε οι αδερφές σας και μη μου λέτε να μην αισθάνομαι ή να μη θυμώνω. Μόνο αυτό νιώθω. Έπρεπε να το ακούω για μέρες τώρα, όπως και ο δήμαρχος και πολλές/οί από τους συναδέλφους μου. Είναι απαράδεκτο!

«Αυτή η πόλη είναι αρκετά μεγάλη για όλες/ους μας. Το να έχω εγώ μια σημαία που να με αντιπροσωπεύει δεν αφαιρεί τίποτα από τα δικά σας δικαιώματα. Αλλά ξέρετε τι σημαίνει για μένα; Μου δείχνει ότι ζω σε μια πόλη που με εκτιμά και με αγκαλιάζει, εμένα και την κοινότητά μου. Και μπορώ να ζήσω εδώ και να νιώσω ασφαλής. Αυτό κάνει. Λυπάμαι που δε σας κάνει να νιώθετε άνετα, αλλά είμαστε εδώ, είμαστε κουήρ και δε θα φύγουμε!

Απαντώντας της ο Walker είπε: «Σας ευχαριστώ που εκθέσατε τον εαυτό σας και τον θυμό σας» .

Η Evans εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Minot τον Ιούνιο, καθιστώντας την, την πρώτη εκλεγμένη λεσβία δημοτική σύμβουλο της πόλης, όπου ορισμένοι γκέι άνδρες έχουν κερδίσει αγώνες για πολιτικά αξιώματα στο παρελθόν.

Παρακολουθήστε παρακάτω το περιστατικό:




Δες και αυτό!