To 45% των gay και bi ανδρών στις ΗΠΑ υποστηρίζει τον (ομοφοβικό) Ντόναλντ Τραμπ

15/09/2020
από

Μια πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ, έδειξε ότι το 45% των gay και bi ανδρών πρόκειται να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες εκλογές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω της dating εφαρμογής Hornet, με περισσότερους από 1.200 gay και bi Αμερικανούς να λαμβάνουν μέρος.

Από αυτούς, το 51% απάντησε ότι σκοπεύει να ψηφίσει τον δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν, ενώ το 45% σκοπεύει να δώσει την ψήφο του στον (ομοφοβικό) Ντόναλντ Τραμπ.

Η αντίστοιχη έρευνα έγινε και σε άλλες χώρες του κόσμου με τις περισσότερες να δείχνουν την υποστήριξή του στον Μπάιντεν. Μοναδική παραφωνία η Ρωσία και η Ταϊβάν, όπου η υποστήριξη στο πρόσωπο του Τραμπ είναι μεγαλύτερη. Συνολικά στην έρευνα συμμετείχαν 10.000 queer άνδρες απ΄όλο τον κόσμο.

Το υψηλό ποσοστό που σημειώνει ο Τραμπ στους gay και bi άνδρες, δεν αντανακλά τη συνολική πρόσθεση ψήφου της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, η οποία φαίνεται να υποστηρίζει σταθερά τους υποψήφιους του δημοκρατικού κόμματος.

Σύμφωνα με τα exits polls του 2016, το 75% των ΛΟΑΤ+ είχαν υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον.

Παρόλ΄αυτά το υψηλό αυτό ποσοστό εξακολουθεί να προκαλεί εντύπωση, λαμβάνοντας τις αντί – ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ.




Δες και αυτό!