Η Cynthia Nixon μίλησε για το πόσο τα σχόλια, τα tweets και η έκθεση που έγραψε η J.K. Rowling ήταν πραγματικά επίπονη για τον 23χρονο τρανς γιό της Samuel, ο οποίος είναι μεγάλος φαν της σειράς Harry Potter.

“Ήταν πραγματικά επίπονο για τον ίδιο, επειδή ένα μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας ήταν συνδεδεμένο με τον Harry Potter” , δήλωσε η Nixon στο Independent.

“Είμαστε μια Harry Potter οικογένεια. Τα βιβλία της φαίνεται να υπερασπίζονται ανθρώπους που είναι διαφορετικοί, οπότε το να επιλέξει η ίδια μία τέτοια ομάδα, η οποία είναι προφανώς διαφορετική, και να αρνείται την ύπαρξή της, είναι απλά… είναι απλά δυσάρεστο” . 

Συνέχισε λέγοντας: “Το ξέρω ότι αισθάνεται ότι υπερασπίζεται τον φεμινισμό, αλλά δεν το καταλαβαίνω” .

Η Nixon αποκάλυψε ότι ο άλλος της γιος Max κάνει αυτήν τη στιγμή μαραθώνιο στις ταινίες Harry Potter. Όταν ρωτήθηκε αν τα τρανσφοβικά σχόλια της Rowling κάνουν πιο δύσκολο το να παρακαλουθήσει τις ταινίες, η Nixon αναφέρθηκε στην απάντηση του Daniel Radcliffe, ο οποίος υπερασπίστηκε την τρανς κοινότητα, και την οποία τη δημοσίευσε μέσω του The Trevor Project τον Ιούνιο.

“Αυτό που προσπάθησε να περάσει -o Daniel Radcliff- στον κόσμο είναι ότι σαν κουίρ άτομο ή μη κουίρ άτομο, έχει βρει ένα σπιτικό σε αυτές τις ιστορίες, σας παρακαλώ μην την αφήσετε να σας το πάρει πίσω αυτό” , είπε η Nixon.

“Αυτές εξακολουθούν αν είναι οι ιστορίες σας” .

Η Nixon έχει μιλήσει για το coming out του γιου της Samuel σε αρκετές περιπτώσεις. Μιλώντας στον Alan Cumming και την Chris Sweeney τον Μάιο στο Homo Sapiens podcast, η ίδια αποκάλυψε ότι άρχισε να καταλαβαίνει καλύτερα τις τρανς ταυτότητες, όταν άρχισε να διαβάζει ένα άρθρο γι’ αυτές, πολύ πριν ο Samuel της κάνει το coming out.

“Προτού να έχω κάποια ένδειξη ότι το παιδί μου ήταν τρανς, είχα διαβάσει ένα εκτενές άρθρο σχετικά με όλους αυτούς τους γονείς με παιδιά που πάλευαν με αυτό το ζήτημα” .

“Υπήρχε ένα σημείο από έναν πατέρα που έλεγε ‘Μετά από ένα σημείο η απόφαση που έπρεπε να πάρω μου φαινόταν μεταξύ του, προτιμάω ένα νεκρό γιό, ή μια ζωντανή κόρη’ αφού πεις αυτό, τι άλλο μένει να πεις;”