Raven Wild: Παραμύθι διδάσκει στα τρανς παιδιά ότι «αξίζουν την αγάπη»

08/09/2020
από
Raven Wild, παραμύθι

Ένα αξιολάτρευτο νέο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο, το Raven Wild, παρουσιάζει στα παιδιά μια τρανς ηρωίδα, για να θαυμάζουν και δίνουν ένα χαρούμενο τέλος, όπου «ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» .

Raven Wild, παραμύθι

ΛΟΑΤΚΙ+ Τριλογία

Μία δημιουργική ομάδα ξεκίνησε από μια εκστρατεία Kickstarter για να συγκεντρώσει 32759,85 €. Η πρωτοβουλία έγινε με την υποστήριξη των Sir Ian McKellen και George Takei. Ο τίτλος του παραμυθιού είναι το Raven Wild και αποτελεί το τρίτο βιβλίο σε ένα σύνολο μίας ΛΟΑΤΚΙ+ τριλογίας.

Αφηγείται την ιστορία της Raven, μίας θαρραλέας νεαρής γυναίκας, που μεγάλωσε ως αγόρι που ονομαζόταν Hawk. Μια μέρα η Raven μαθαίνει για το σχέδιο ενός κακού λαθροκυνηγού να κλέψει ένα πανίσχυρο πετράδι. Έτσι, ξεκινά μια αναζήτηση στη ζούγκλα για να σώσει το ζωικό βασίλειο. Στην πορεία, μια παιδική φιλία μετατρέπεται σε αγάπη.

«Σε μια εποχή που συγκεκριμένες/οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων, όπως Αυτή Που Δε Θα Ονομάσουμε, επιτίθενται ανελέητα στην κοινότητα των τρανς ατόμων στο διαδίκτυο, είμαστε περήφανες/οι που κυκλοφορούμε μια ιστορία με αυθεντική και θετική αναπαράσταση, και ένα επιβεβαιωτικό μήνυμα ταυτότητας, πίστης και αγάπης» , είπε ο συν-συγγραφέας Chaz Harris.

Τριλογία, Raven Wild
Η τριλογία Promised Land, Maiden Voyage και Raven Wild

«Θέλω τα τρανς παιδιά να έχουν ένα πρότυπο για να τους δείχνει ότι αξίζουν την αγάπη, σε έναν κόσμο που συνεχίζει να τους λέει ότι συχνά, ότι δεν την αξίζουν» , πρόσθεσε η συν-συγγραφέας Caitlin Spice.

«Ένα βιβλίο σαν αυτό θα μου έκανε τεράστια διαφορά μεγαλώνοντας. Και ως φαν των προηγούμενων βιβλίων, έχω πολύ ενθουσιασμό να είμαι μέλος της ομάδας, που ζωντανεύει τη Raven Wild» .

Οι δύο τρανς συγγραφείς συνεργάστηκαν με τον συνιδρυτή της Promised Land Tales, Adam Reynolds, για να δημιουργήσουν μία θετική τρανς αναπαράσταση. Μία τρανς απεικόνιση που κι εκείνοι ως παιδιά ήθελαν να δουν ως παιδιά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Promised Land Tales (@promisedlandbk) στις

Ακολουθεί τα δύο προηγούμενα βιβλία της τριλογίας, Promised Land και Maiden Voyage, τα οποία είναι ομοφυλόφιλα και λεσβιακά παραμύθια. Τα παραμύθια είναι κατάλληλα για παιδιά ηλικίας πέντε έως δέκα ετών. Διατίθενται έντυπα, ebooks και audiobooks.

Το Raven Wild κυκλοφόρησε τον Αύγουστο για να συμπέσει η κυκλοφορία National Schools Pride της Νέας Ζηλανδίας. Είναι διαθέσιμο για αγορά από το janjilandstore.com.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!