Tell Me Why: Ο πρώτος playable τρανς χαρακτήρας σε βιντεοπαιχνίδι από μεγάλο στούντιο παραγωγής

02/09/2020

Ένα νέο βιντεοπαιχνίδι, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε Xbox και σε PC. Πρόκειται να γράψει ιστορία, καθώς θα περιλαμβάνει ένα τρανς άτομο ως κύριο πρωταγωνιστή και αναπτύσσεται από μεγάλο στούντιο παραγωγής.

Πρόκειται για το Tell Me Why, ένα παιχνίδι από τη Dontnod Entertainment. Σύμφωνα με τους developers, θα παρουσιάσει μια ειλικρινή απεικόνιση των προκαταλήψεων, που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στη ζωή τους.

Ακτιβίστριες/στές ανταποκρίθηκαν θετικά σ’ αυτό που λένε τη σωστή ισορροπία σε τέτοια παιχνίδια, πράγμα που είναι σπάνιο να βρεθεί από κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών. Το να μην αγνοούν την ταυτότητα του τρανς χαρακτήρα, αλλά να μην την κάνουν και το χαρακτηριστικό, που τους καθορίζει.

Η πλοκή

Το παιχνίδι περιστρέφεται γύρω από τον χαρακτήρα του Tyler Ronan, τη φωνή του οποίου δανείζει ο Augusts Black, ένας τρανς ηθοποιός. Ο ήρωας επιστρέφει στο σπίτι που μεγάλωσε στην Αλάσκα μαζί με τη δίδυμη αδερφή του προκειμένου να πουλήσουν το σπίτι. Τα αδέρφια, επίσης, να σημειώσουμε ότι είναι τηλεπαθητικά.

Εικόνα: Dontnod Entertainment

Τα αδέρφια συνειδητοποιούν ότι μπορούν να ανακαλέσουν πολύ ζωντανά παλιά πράγματα που έχουν συμβεί. Ωστόσο, οι δυο τους θυμούνται τα πράγματα διαφορετικά, επιτρέποντας στο άτομο που παίζει να αποφασίσει εκείνο το πως θέλει να εξελιχθούν τα πράγματα. Ο/Η παίκτης/παίκτρια αποφασίζει για συγκεκριμένες καταστάσεις. Αυτές περιλαμβάνουν από διαφωνίες για τα οικονομικά, μέχρι ζητήματα ψυχικής υγείας και προσωπικής ταυτότητας των χαρακτήρων.

Η τρανσφοβία βρίσκεται παρούσα στο παιχνίδι

Ο Tyler αντιμετωπίζει micro-aggression από τους ντόπιους. Μια συνειδητή απόφαση των developers, προκειμένου να απεικονίσουν την ψυχική φθορά που μπορεί να επιφέρει το μίσος.

“Το καλό με αυτό το παιχνίδι, νομίζω, είναι ότι έχει μια καλή ισορροπία στο να μην κρύβει το γεγονός, ότι ο Tyler είναι τρανς και να δείχνει τους τρόπους με τους οποίους τον επηρεάζει. Αυτό κυρίως σχετίζεται με τον τρόπο που αντιδράει ο κόσμος γύρω του με τον ίδιο” , δήλωσε ο Nick Adams, διευθυντής της τρανς εκπροσώπησης των GLAAD στο Los Angeles Times.

“Υπάρχουν σκέψεις και απόψεις γι’ αυτόν, για το γεγονός ότι είναι τρανς άντρας, που εκφράζονται σε αυτόν. Αλλά αυτό δεν είναι το κύριο ζήτημα της ιστορίας. Νομίζω ότι η ισορροπία του να μην αγνοείται η τρανς ταυτότητα του Tyler, καθώς επηρεάζει τη ζωή του, αλλά να μην είναι το κεντρικό σημείο εστίασης είναι ένα από τα κομμάτια του το Tell Me Why κάνει σωστά.” 

Ένα narrative adventure, διαθέσιμο για Windows PC και μέσω του και Steam, Xbox One και μέσω του Xbox Game Pass.

https://avmag.gr/124862/exalloi-oi-fans-toy-the-last-of-us-gia-tin-ploki-poy-perilamvanei-kakopoiisi-trans-atomoy/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!