Κάτω Χώρες : Βίντεο για τη βία κατά ομοφυλοφίλων μαθητών στα σχολεία

20/11/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η νέα καμπάνια της Dutch Children’s Ombudsman, μιας οργάνωσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ολλανδία ξεχωρίζει.

Η νέα καμπάνια έχει τίτλο «Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα…» και εκτός από αφίσες συνοδέυεται και από βίντεο, ενώ ένα από τα θέματα της καμπάνιας είναι και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν ομοφυλόφιλοι μαθητές στο σχολείο.

Το ενδιαφέρον είναι οτι η καμπάνια παρουσιάζει στα βίντεο της, αληθινές ιστορίες, βασισμένες σε μαρτυρίες παιδιών των οποίων τα δικαιώματα καταπατούνται. «Τα σενάρια χρησιμοποιούν τις ακριβείς λέξεις που μας είπαν τα παιδιά» αναφέρει η εταιρεία που πραγματοποίησε τα βίντεο.

Έτσι μπορούμε να δούμε τι αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του ο 16χρονος Dave, στο σχολείο του, επειδή «διαφέρει» απο τα υπόλοιπα παιδιά.

Μια καμπάνια η οποία έχει ως στόχο να ευαισθητοποιηθούν όλοι, μιας και τις περισσότερες φορές, αυτό ισχύει και για τη χώρα μας, οι καθηγητές δεν κάνουν τίποτα ώστε να υπερασπιστούν τους ομοφυλόφιλους μαθητές τους.

Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, μπορείτε να δειτε όλα τα βίντεο της καμπάνιας.Εμείς σας δείχνουμε το βίντεο με θέμα τη βία κατά ομοφυλοφίλων μαθητών.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!