Έχεις Netflix; Πρέπει να δεις αυτές τις ΛΟΑΤΚΙ ταινίες!

20/08/2020
από

Ίσως οι νεότεροι να μην το συνειδητοποιούν, όμως οι ταινίες που απευθύνονταν σε ΛΟΑΤΚΙ κοινό δεν είχαν παλιότερα εύκολη πρόσβαση στα συμβατικά κανάλια διανομής: τις κινηματογραφικές αίθουσες, τα τηλεοπτικά κανάλια και το video on demand.

Τις τελευταίες δεκαετίες όμως αυτό έχει αλλάξει, το ΛΟΑΤΚΙ σινεμά έχει γίνει πλέον mainstream και μας έχει χαρίσει μερικές συγκλονιστικές ταινίες που βραβεύτηκαν σε μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Ακόμη και αν δεν προλάβατε να τις δείτε όταν προβλήθηκαν στις αίθουσες, είναι εύκολο πλέον να απολαύσετε ορισμένες από αυτές αν είστε συνδρομητής στο Neflix, ακόμη και από το κινητό ή τάμπλετ σας. Πράγματι, η πλατφόρμα προβάλλεται σε διάφορους τύπους συσκευών, όπως ακριβώς και το διαδικτυακό καζινο της Netbet που προτείνει συναρπαστικά τυχερά παιχνίδια με υψηλές αποδόσεις, τα οποία μπορείτε να παίξετε από την άνεση του σπιτιού σας, στον υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο.

Δείτε παρακάτω μερικές εμβληματικές ταινίες με ΛΟΑΤΚΙ θεματολογία που επιλέξαμε για εσάς από το Netflix.

Moonlight (2016) – σκηνοθεσία Μπάρι Τζένκινς, με τους Ναόμι Χάρις, Μαερσάλα Αλί, Άστον Σάντερς.

Η περιπετειώδης ενηλικίωση του νεαρού ΑφροαμερικανούΣαϊρόν στο σύγχρονο Μαϊάμι της φτώχειας, της βίας και των ναρκωτικών. To Moonlight είχε έξι υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ, έλαβε Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας και πήρε πολλά βραβεία κριτικών που εκτίμησαν μια συγκινητική ιστορία προσωπικής αναζήτησης κι ένα σκληρό πορτρέτο της σύγχρονης Αμερικής.

Φιλαδέλφεια (1993) – σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι, με τους Τομ Χανκς, Ντένζελ Γουάσινγκτον.

Μια αληθινή ιστορία για το πώς αντιμετωπίζονταν οι ασθενείς του AIDS στα πρώτα χρόνια που ο φονικός ιός ήταν ακόμη άγνωστος και προκαλούσε εκατόμβες στους νέους ανθρώπουςκαι ιδιαίτερα στους ομοφυλόφιλους. Ο Τομ Χάνκς υποδύεται τον Τζέφρι Μπάουερς, έναν νεαρό δικηγόρο που βρέθηκε εκτός δουλειάς επειδή νόσησε. Ήταν μια από τις πρώτες δίκες στις ΗΠΑ ενάντια στην ομοφοβία και τον κοινωνικό ρατσισμό που αντιμετώπιζαν οι φορείς του AIDS.

Dallas Buyers Club  (2013) – σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλέ, με τους Μάθιου ΜακΚόναχιΤζάρεντ Λέτο, Τζένιφερ Γκάρνερ

Όταν διαγιγνώσκεται θετικός στον ιό HIV, ο Ρον Γούντρουφμαθαίνει πως έχει μόνον ένα μήνα ζωής. Δεν το βάζει κάτω όμως, αποφασίζει να μην αποδεχτεί τη διάγνωση των γιατρών, περιορίζει την ξέφρενη ζωή του και ξεκινάει μια εκστρατεία για την εφαρμογή εναλλακτικών θεραπειών. Η ταινία πήρε Χρυσή Σφαίρα α΄ και β΄ αντρικού ρόλου ενώ είχε και έξι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ, σχεδόν όλες σε σημαντικέςκατηγορίες (ταινίας, αντρικών ρόλων, πρωτότυπου σεναρίου, μοντάζ και μακιγιάζ).

Ένας άντρας μόνος (A single man) (2009) σκηνοθεσία Τομ Φορντ με τους: Κόλιν Φερθ, Τζούλιαν Μουρ, Νίκολας Χουλτ, Μάθιου Γκουντ

Στο Λος Άντζελες του 1962 ένας καθηγητής κολεγίου δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χαμό του συντρόφου του. Ένα πρωί ξυπνά, ετοιμάζεται και φεύγει για τη δουλειά έχοντας αποφασίσει μέσα του ότι αυτή θα είναι η τελευταία ημέρα που θα τον βρει ζωντανό. Η ταινία ήταν υποψήφια για το βραβείο του Χρυσού Λέοντα στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ενώ κέρδισε τον Queer Χρυσό Λέοντα. Ο πρωταγωνιστής Κόλιν Φερθ έλαβε το βραβείο ΒόλπιΚαλύτερου Άνδρα Ηθοποιού. Έλαβε επίσης το βραβείο BAFTA Καλύτερου Ηθοποιού σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα και βραβείο Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού.




Δες και αυτό!