Η χρήση μάσκας έγινε αφορμή για ομοφοβικές και ρατσιστικές απειλές

20/08/2020
από
χρήση μάσκας, ομοφοβικές και ρατσιστικές απειλές
Η χρήση μάσκας έγινε αφορμή για ομοφοβικές και ρατσιστικές απειλές

Η ευγενική έκκληση για τη χρήση μάσκας έγινε αφορμή για ομοφοβικές και ρατσιστικές απειλές από έναν πελάτης σε πολυκατάστημα. Στη συνέχεια, κατέβασε το φερμουάρ από το παντελόνι του.

Όταν οι υπάλληλοι πολυκαταστήματος ζήτησαν ευγενικά από έναν άνδρα να φορέσει μάσκα προσώπου, εκείνος προέβη σε ομοφοβικές και ρατσιστικές απειλές. Στη συνέχεια ξεκίνησε μία ρητορική κατά της χρήσης μάσκας. Το περιστατικό συνέβη στο Marshall του Campbell της Καλιφόρνια, την Τρίτη, 18 Αυγούστου. Καταγράφτηκε από έναν υπάλληλο του καταστήματος σε βίντεο από το κινητό του.

Ο άντρας αναγνωρίστηκε από χρήστες κοινωνικών μέσων και σύμφωνα με το ABC7 News είναι κάτοικος του Bay Area.

Το όνομά του είναι Timothy Gaskin.

Στο βίντεο φαίνεται να φωνάζει στο προσωπικό, όταν ενημερώθηκε για τη χρήση μάσκας και τη ζητήθηκε ευγενικά να τη φορέσει:

«Ηλίθια γαμ#$% π#$#ρα, ποιο είναι το πρόβλημά σου; Ποιο είναι το πρόβλημά σου χαζή γαμ#$% π#$#ρα; Δεν ξέρετε το νόμο, έτσι; Είσαι ηλίθιος.”

Ο Gaskin συνέχισε να ισχυρίζεται ότι η απαίτηση είτε να φορέσει μάσκα είτε να φύγει ήταν «παραβίαση του κώδικα υγείας» . Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι του αρνούνταν την υπηρεσία «λόγω αναπηρίας» και ότι αυτό θα κόστιζε 75.000 δολάρια στο πολυκατάστημα.

«Αυτός ο φίλος εδώ δε γνωρίζει το νόμο, νομίζει ότι είναι έξυπνος» , ειρωνεύτηκε τον υπάλληλο.

Τα σχόλια του Gaskin στη συνέχεια μετατράπηκαν από ομοφοβικά σε ρατσιστικά.

Στο βίντεο ακούγεται να λέει: «Πρόκειται για πρόστιμο 75.000 δολαρίων. Ο χαζός Μεξικανός άντρας εδώ πέρα, δεν το ξέρει, γιατί δε μιλάει Αγγλικά.”

Μετά τις απειλές, ο άντρας χαιρέτησε στην κάμερα το άτομο που τραβούσε βίντεο και άρχισε να ξεκουμπώνει το παντελόνι του.

Παραδόξως, παρά την ομοφοβική, ρατσιστική, και κατά της χρήσης μάσκας, φήμη του, ο 52χρονος Gaskin, φαίνεται ότι φιλοξένησε στο παρελθόν μια εκπομπή ΛΟΑΤΚΙ+ ραδιοφωνική εκπομπή, σύμφωνα με το CBS San Francisco. Οι πληροφορίες θέλουν τον Gaskin να ήταν κάποτε γνωστή φιγούρα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα του Σαν Φρανσίσκο. Μάλιστα, το 2004 ξεκίνησε ένα εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό talkshow για κουήρ θέματα που ονομαζόταν OUT Spoken. Φαίνεται, ότι ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο.

Ο διοικητής του τμήματος αστυνομίας του Campbell, Ian White, δήλωσε στο ABC7News, ότι το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως έγκλημα μίσους. Κύριο μέλημα των αρχών είναι η προφανής προσπάθεια του Gaskin να εκθέσει δημόσια τα γεννητικά του όργανα.

Ο White είπε: «Το κύριο μέλημά μας, προφανώς, σε αυτό το περιστατικό, το οποίο νομίζω ότι προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία, είναι το κομμάτι της έκθεσης, και το εάν συνέβη κάποιο έγκλημα. Και αυτό δεν είναι για να ελαχιστοποιήσουμε τη σημασία του να κάνουμε χρήση μάσκας και την κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα, και πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι και αυτό. Αλλά ξέρετε, εξετάζοντάς το, πραγματικά, υπάρχει μία εγκληματική πτυχή του να εκθέσεις τον εαυτό σας, στη μέση ενός καταπληκτικού καταστήματος, και προσπαθούμε να το εξετάσουμε από αυτό το σημείο.”  

Πρόσθεσε: «Εάν η υπόθεση κατατεθεί, τότε πιθανότατα θα υπάρξει σύλληψη, βάσει εντάλματος που εκδίδεται από το δικαστήριο» .

https://avmag.gr/127058/anakoinosi-manavikoy-syndyazei-omofovia-kai-theories-synomosias-gia-tin-covid-19/




Δες και αυτό!