Εν τω μεταξύ, στην Πολωνία του Andrzej Duda, ένας γκέι άντρας δέχτηκε βίαιη επίθεση από μεθυσμένους δράστες στη Βαρσοβία, στο φως της ημέρας, και κανείς δε βοήθησε.

Ένας ομοφυλόφιλος άντρας κατονομάστηκε «π@….της» , ξυλοκοπήθηκε άγρια και στη συνέχεια ληστεύτηκε από δύο μεθυσμένους άντρες στην Πολωνία την Τρίτη (11 Αυγούστου). Η τρομερή επίθεση πραγματοποιήθηκε στο φως της ημέρας, στις όχθες του ποταμού στη Βαρσοβία, την πολωνική πρωτεύουσα.

Ο Miłosz Miklaszewski, είπε, ότι παρόλο που υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι εκεί κοντά, κανείς δεν ήρθε να τον βοηθήσει, καθώς οι δύο άντρες τον ξυλοκοπούσαν.

Ο Miklaszewski, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αμέσως μετά την επίθεση, και κρατήθηκε εκεί για δύο νύχτες, κάνει έκκληση για μάρτυρες, περιμένοντας και την ιατροδικαστική εξέταση από την αστυνομία. Η επίθεση εναντίον του ήρθε λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του Πολωνού ομοφοβικού προέδρου Andrzej Duda για δεύτερη θητεία. Η νίκη της επανεκλογής του Duda γιορτάστηκε από συντηρητικούς, αλλά άφησε πολλούς ΛΟΑΤ + ανθρώπους να φοβούνται για την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΛΟΑΤ άτομα φεύγουν από την Πολωνία εν μέσω της κατάστασης της ομοφοβίας και του αντι-ομοφυλόφιλου συναισθήματος με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η επίθεση ξεκίνησε γύρω στις 4 μ.μ. την Τρίτη, όταν ο Miklaszewski ήταν μόνος του στην παραλία Rusalka – μια δημοφιλής παραλία στην ανατολική όχθη του ποταμού Βιστούλα στην ανατολική Βαρσοβία. «Προσπάθησα να αξιοποιήσω στο έπακρο τις δύο μέρες που είχα άδεια από τη δουλειά, ειδικά τον όμορφο, ηλιόλουστο καιρό» , έγραψε στο Facebook. “Μου άρεσε το μέρος όπου πέρασα το χρόνο μου ιδιαίτερα, επειδή δεν είχε κόσμο και ήταν δίπλα στο δάσος.” 

To ja…W dniu 11.08.2020 około godziny czternastej chciałem samotnie wypocząć na Dzikiej Plaży Rusałka. Niestety w…

Gepostet von Miłosz Miklaszewski am Donnerstag, 13. August 2020

Στοχοποιήθηκε

Μετά από μερικές ώρες χαλάρωσης, ο Miklaszewski άκουσε «δυνατές κραυγές» από «δύο μεθυσμένους άντρες» , που φώναζαν «π@...δες» και «κυκλοφορούν παιδιά εδώ» προς τον κόσμο της παραλίας. Οι δύο άνδρες πλησίασαν ένα άλλο άτομο, που έφτασε στην παραλία με ποδήλατο, και ο Miklaszewski, όπως ανέφερε «άρπαξα τα πράγματά του και ήθελε να φύγει, γιατί συνήθως αποφεύγει τέτοιες καταστάσεις» . Βλέποντας την κίνηση απόδρασης, οι δύο άνδρες τον στοχοποίησαν και κινήθηκαν απευθείας προς το μέρος του. «Πανικοβλήθηκα και δεν ήξερα τι να κάνω» , είπε ο Miklaszewski:

«Ξαφνικά ένιωσα να με κατακλύζει ανικανότητα. Ένας από αυτούς έβγαλε ένα τηλεσκοπικό μπαστούνι. Μου επιτέθηκε. Χτύπησα στο κεφάλι και το πρόσωπο ιδιαίτερα από έναν από αυτούς. Ο άλλος απλά γέλασε και προσπάθησε να σταματήσει τον άλλο λέγοντας, «Έλα, έλα» , αλλά δεν έκανε τίποτα για να τον τραβήξει μακριά από μένα.

«Ο κύριος που με χτύπησε έλεγε ξανά και ξανά «π@...στη» , «αρχ.δι.» Οι δύο άνδρες έψαξαν την τσάντα και τα ρούχα του, που έκλεψαν τα γυαλιά και το τηλέφωνό του. «Δεν είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο» , είπε, προσθέτοντας ότι υποψιάζεται ότι «δεν τους άρεσαν τα βαμμένα μαλλιά μου και το σκουλαρίκι μου» – με άλλα λόγια, ότι η επίθεση ήταν ομοφοβική. «Δε θυμάμαι πολλά» , είπε. «Παρέλυσα από φόβο και σοκαρίστηκα. Φοβόμουν τα χειρότερα – ότι θα έχανα τη ζωή μου» .

ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα από την Πολωνία εκπέμπουν SOS: “Ζητούμε την υποστήριξή σας!”