Καθώς το Umbrella Academy ετοιμάζεται να επιστρέψει με την δεύτερη σεζόν, ο Robert Sheehan (ως Klaus Hargreeves) αποκάλυψε πως τα νέα επεισόδια θα διαπραγματευτούν θέματα ομοφοβίας και ρατσισμού την δεκαετία του 1960.

Η πανσέξουαλ σχέση του Klaus με τον Dave άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές των κουήρ φανς στην πρώτη σεζόν-μέχρι που ο δεύτερος σκοτώθηκε σε μια μάχη στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Η σειρά του Netflix επιστρέφει με νέα επεισόδια την Παρασκευή (31 Ιουλίου) και αυτήν τη φορά τα αδέλφια Hargreeves ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, αρχές της δεκαετίας του 1960, πριν τον θάνατο του Dave.

Αν και οι λεπτομέρειες για την πλοκή της δεύτερης σεζόν δεν έχουν βγει στην δημοσιότητα, οι φαν ελπίζουν ότι το νέο σκηνικό θα ανοίξει τον δρόμο για ένα reunion.

Αλλά φυσικά η δεκαετία του ’60 δεν ήταν ακριβώς μια φιλόξενη περίοδος για τον κουήρ κόσμο.

Χωρίς να αποκαλύπτει πολλά ο Sheenan υπαινίχθηκε ότι η δεύτερη σεζόν θα “πολεμήσει” διάφορες μορφές διακρίσεων-όπως η ομοφοβία, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία-που ήταν παρούσες εκείνη την δεκαετία, ενώ δίνει ένα πονηρό χτύπησα σε σειρές που έχουν ως κύριο θέμα την πολιτική.

“Είναι πολύπλοκο γιατί υπάρχουν σειρές που λειτουργικά ασπάζονται και εκφράζουν μια συγκεκριμένου είδους ατζέντα,” είπε στο Metro. 

“Το ευφυές στοιχείο του Umbrella Academy είναι ότι διαπραγματεύεται τέτοιου είδους ζητήματα από την οπτική των χαρακτήρων και δεν φαίνεται σαν να κάνει η σειρά μια πολιτική δήλωση.

“Είναι οι χαρακτήρες που βιώνουν την συγκεκριμένη πραγματικότητα, το οποίο αναδρομικά είναι αρκετά ενδιαφέρον καθώς η πραγματική ανάδειξη τέτοιων θεμάτων δεν μπορεί να γίνει μέσω ενός πολιτικού πρίσματος, γιατί πιστεύω ότι αυτές οι μεταδόσεις από μόνες τους δεν είναι ειλικρινείς.

“Αυτό είναι κάτι που θέλω να αποφύγω όπως αποφεύγω την πανούκλα.”

Ο Sheenan αυτοπροσδιορίζεται ως στρέιτ αλλά όπως είπε, “είχα κάποιες εμπειρίες με άνδρες όταν ήμουν πιο μικρός, δοκίμασα και πειραματίστηκα να δω αν είναι για μένα”.

Δυστυχώς για τους γκέι φανς, “δεν ήταν”.

Παραλίγο να με λένε Αστραδενή, οπότε χαίρομαι με το Ανδρομάχη. Είμαι φοιτήτρια και προσεχώς κοινωνική ανθρωπολόγος. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω ότι έχει σχέση με φύλο, σεξουαλικότητα και φεμινισμό. Οι έρωτες της ζωής μου είναι τετράποδοι και τριχωτοί, και κοινώς αποκαλούνται γάτες.