Δύο από τα άτομα που ενσαρκώνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά Pose, Indya Moore και Angelica Ross, άσκησαν κριτική στις υποψηφιότητες των βραβείων Emmy, μία μέρα μετά την ανακοίνωσή τους.

Συγκεκριμένα, επιτέθηκαν στην Τηλεοπτική Ακαδημία και στο γεγονός ότι αγνοεί τα τρανς άτομα που συμμετέχουν στο σόου και γενικά στις σειρές.

Το μόνο βραβείο που απονεμήθηκε στη σειρά αφορά στη δεύτερη σεζόν και συγκεκριμένα το έλαβε ο ηθοποιός Billy Porter (βραβείου καλύτερου δραματικού ηθοποιού). Ο Porter πήρε πέρυσι το χρυσό αγαλματίδιο κι έγινε ο πρώτος ανοιχτά γκέι Αφροαμερικανός ηθοποιός που κέρδισε βραβείο σ’αυτή την κατηγορία. Την ίδια περίοδο, η Ακαδημία υπέστη κριτική για το γεγονός ότι αγνόησε εντελώς το υπόλοιπο cast της σειράς, το οποίο αποτελείται κυρίως από τρανς μαύρες γυναίκες. Οι Indya Moore και Angelica Ross αποφάσισαν φέτος να αντιδράσουν ακριβώς επειδή επαναλήφθηκε το ίδιο μοτίβο.

“Αυτό για τα τρανς άτομα τα οποία δεν τιμώνται για ένα σόου που αφορά εξ’ορισμού τα τρανς άτομα, τα οποία δημιούργησαν μια κουλτούρα για να τιμήσουν τους εαυτούς μας μιας και ο υπόλοιπος κόσμος δεν το κάνει. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στην παντελώς αδύναμη προώθησή μας. Τα περισσότερα άτομα από εμάς δεν έχουν παραστεί σε κανένα talk show εκτός από την MJ ανά καιρούς. Κι ακόμα αγνοούν τη δουλειά της. ‘Αυτοί’ δεν μας εμπιστεύονται να συμμετέχουμε στη ζωντανή τηλεόραση. Ειδικά εμένα.”

Η Ross έκανε retweet τα σχόλια αυτά προσθέτοντας ένα αρκετά συγκινητικό βίντεο στο Instagram.

“Θέλω να ξέρετε ότι αυτά τα δάκρυα δεν αφορούν ούτε το βραβείο ούτε την υποψηφιότητα. Θέλω απλά να καταλάβετε πόσο κουρασμένη είμαι – κάποια άτομα από εσάς που με ξέρουν, ξέρουν ότι δεν δουλεύω απλά στη σκηνή ή πίσω από τη σκηνή, αλλά δουλεύω νυχθημερόν ώστε να κάνω την κοινωνία να εκτιμήσει τις τρανς ζωές και τις ζωές των τρανς μαύρων ατόμων. Νιώθω αυτό που νιώθω επειδή πιστεύω πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.”

Η Laverne Cox, μία από τις δύο τρανς performers που τέθηκαν σε υποψηφιότητα για τα βραβεία Emmy φέτος (η άλλη είναι η Rain Valdez, η οποία είναι υποψήφια για μία μίνι σειρά), εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή της για τo ότι το καστ του Pose αποκλείστηκε και φέτος.

Θα έπρεπε να είστε υποψήφια μαζί μας φέτος. Σ’αγαπώ @angelicaross, έγραψε στο Twitter της η Cox.

Όταν αναλογίζομαι τον εαυτό μου μικρό, αυτό που θυμάμαι πιο έντονα είναι πως μου άρεσε να γράφω. Οι πρώτες μου αναμνήσεις έχουν να κάνουν με ένα κάπως αυτάρεσκο κοριτσάκι να δηλώνει ευθαρσώς: “Εγώ όταν μεγαλώσω θα γίνω συγγραφέας και θα μοιράζω αυτόγραφα στους θαυμαστές μου.” Μεγαλώνοντας όμως οι τάσεις ναρκισσισμού μου ευτυχώς με εγκατέλειψαν κι άρχισα να σκέφτομαι πιο συλλογικά. Βρέθηκα έτσι λίγα χρόνια αργότερα να σπουδάζω Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και να σπάω κάθε μέρα το κεφάλι μου πώς να κάνω αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο. Η πολλή σκέψη με οδήγησε σε πρώτη φάση στο Antivirus, το οποίο έχει καταλήξει να είναι κάτι σαν οικογένεια για μένα. Εδώ θα με βρείτε να γράφω ό,τι με προβληματίζει, ό,τι με θυμώνει κι ό,τι με λυτρώνει. Έχω αδυναμία στις δυναμικές ιδέες, στους ακομπλεξάριστους ανθρώπους και στα βιβλία. Απεχθάνομαι τον ρατσισμό, τις δογματικές απόψεις και το να μην έχω έμπνευση όταν τη χρειάζομαι. Τώρα αν θελήσετε κάποια στιγμή να μου μεταφέρετε κι εσείς τις ιδέες σας ή να κάνετε κάποια σχόλια, θα με βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα. Εναλλακτικά μπορείτε να μου προσφέρετε καφέ ή σοκολάτα και θα τα βρούμε.