Η Αριζόνα βάζει τέλος στην απαγόρευση της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια με σκοπό την αποταμίευση

30/07/2020

Νόμος ο οποίος τέθηκε σε ισχύ πριν πέντε χρόνια στην Αριζόνα και απαγόρευε την παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ακυρώθηκε από τη νέα γενική εισαγγελέα της χώρας.

Το 2015, αφού ένα δικαστήριο νομιμοποίησε την ισότητα στο γάμο, ο προηγούμενος Γενικός Εισαγγελέας της Μαρικόπα, Bill Montgomery, προσπάθησε να εμποδίσει τα ομόφυλα ζευγάρια από το να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες παιδοθεσίας, τις οποίες το γραφείο του προσφέρει σε ετερόφυλα ζευγάρια.

Το τμήμα της Αμερικανικής Ένωσης για τα Πολιτικά Δικαιώματα στην Αριζόνα έκανε πίσω όσον αφορά την αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτική του. Επίσης το νομικό τμήμα της πολιτείας ενέκρινε ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα επέτρεπε στους Γενικούς Γραμματείς της χώρας να ασκούν διακρίσεις, αλλά ο κυβερνήτης άσκησε βέτο.

Ο Montgomery συνέχισε να αρνείται την παροχή βοήθειας στα ομόφυλα ζευγάρια, αντί να πληρώσει ώστε να λάβουν στήριξη από εξωτερικές επιχειρήσεις, μία κίνηση που κατέστησε εξαιρετικά δύσκολη την παιδοθεσία, όπως ισχυρίζονται υπέρμαχοι των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.

Ο Montgomery διορίστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας τον τελευταίο χρόνο και αντικαταστάθηκε από την Attorney Allister Adel, η οποία αντέστρεψε τον κανόνα.

Γκέι γάμος, αυτά είναι παλιά νέα. Αν ένα γκέι ζευγάρι θέλει να παιδοθετήσει στο πλαίσιο αυτού, μπορεί“, δήλωσε στο AZ Central.

Δήλωσε, επίσης, ότι αντιστρέφοντας την πολιτική του Montgomery, η χώρα αποταμιεύει περίπου 750.000 δολάρια το χρόνο.

Μόλις συνειδητοποιήσουμε πόσα χρήματα αποταμιεύουμε όχι μόνο για τους φορολογούμενους, αλλά απομακρύνοντας και τα παιδιά από το σύστημα και προσφέροντάς τους ένα σπιτικό, αυτό είναι κάτι το οποίο έπρεπε επειγόντως να κάνουμε.“, δήλωσε η Adel.

Η Claudia Work, δικηγόρος, η οποία έχει εργαστεί πάνω στο ζήτημα των ιδιωτικών παιδοθεσιών, δήλωσε ότι αυτό είναι ένα τεράστιο δείγμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Υποστήριξε επίσης ότι τα ομόφυλα ζευγάρια είχαν πρόβλημα ακόμα και να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τις νομικές διαδικασίες που χρειάζονται για την παιδοθεσία.

Η Adel διορίστηκε από το επικεφαλής Συμβούλιο της Μαρικόπα τον προηγούμενο Οκτώβριο. Κατεβαίνει χωρίς αντίπαλο στις προκριματικές εκλογές και θα αντιμετωπίσει έναν Δημοκρατικό Αντίπαλο στις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Τόνια Στεργίου

Όταν αναλογίζομαι τον εαυτό μου μικρό, αυτό που θυμάμαι πιο έντονα είναι πως μου άρεσε να γράφω. Οι πρώτες μου αναμνήσεις έχουν να κάνουν με ένα κάπως αυτάρεσκο κοριτσάκι να δηλώνει ευθαρσώς: “Εγώ όταν μεγαλώσω θα γίνω συγγραφέας και θα μοιράζω αυτόγραφα στους θαυμαστές μου.” Μεγαλώνοντας όμως οι τάσεις ναρκισσισμού μου ευτυχώς με εγκατέλειψαν κι άρχισα να σκέφτομαι πιο συλλογικά. Βρέθηκα έτσι λίγα χρόνια αργότερα να σπουδάζω Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και να σπάω κάθε μέρα το κεφάλι μου πώς να κάνω αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο. Η πολλή σκέψη με οδήγησε σε πρώτη φάση στο Antivirus, το οποίο έχει καταλήξει να είναι κάτι σαν οικογένεια για μένα. Εδώ θα με βρείτε να γράφω ό,τι με προβληματίζει, ό,τι με θυμώνει κι ό,τι με λυτρώνει. Έχω αδυναμία στις δυναμικές ιδέες, στους ακομπλεξάριστους ανθρώπους και στα βιβλία. Απεχθάνομαι τον ρατσισμό, τις δογματικές απόψεις και το να μην έχω έμπνευση όταν τη χρειάζομαι. Τώρα αν θελήσετε κάποια στιγμή να μου μεταφέρετε κι εσείς τις ιδέες σας ή να κάνετε κάποια σχόλια, θα με βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα. Εναλλακτικά μπορείτε να μου προσφέρετε καφέ ή σοκολάτα και θα τα βρούμε.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!