Καταγγελία για ρατσιστικό περιστατικό στα ΚΤΕΛ Αττικής

20/07/2020
φωτογραφία αρχείου

Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας σχετικά τις ρατσιστικές πρακτικές από την Blue Star Ferries, ακόμα ένα περιστατικό για συμπεριφορά διάκρισης σε πρόσφυγες/μετανάστες έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο περιοδικό μας, το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί σε εκδοτήριο των ΚΤΕΛ Αττικής.

Η καταγγελία

“Δευτέρα, 20/07, λίγο μετά τις 11.00 π.μ., βρισκόμουν στο εκδοτήριο των ΚΤΕΛ Αττικής στον Άριο Πάγο για να εκδώσω το ηλεκτρονικό μου εισιτήριο για Θεσσαλονίκη. Όσο ήμουν εκεί ήρθαν 3 νέα παιδιά, πρόσφυγες/μετανάστες, με σκοπό να ταξιδέψουν και αυτοί για Θεσσαλονίκη. Ο εργαζόμενος στα εκδοτήρια ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα εισιτήρια για Θεσσαλονίκη σήμερα, εκτός από τα βραδινά δρομολόγια. Τσέκαρα αμέσως την ιστοσελίδα των ΚΤΕΛ και είδα ότι υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις online και άλλες ώρες τις ημέρας.

Επειδή δεν είχα το θάρρος και τη δύναμη να επέμβω εκείνη τη στιγμή και να μιλήσω στον εργαζόμενο, καθώς φοβόμουν και για τη δική μου ασφάλεια ως ΛΟΑΤΚΙ άτομο, βγήκα έξω και ενημέρωσα τα παιδιά για τις θέσεις που βρίσκω online. Τους ρώτησα αν θέλουν να πάμε μέσα στο εκδοτήριο ξανά, αλλά δεν ήθελαν να μπλέξουν και αποφάσισαν να πάνε μέχρι τα ΚΤΕΛ Κηφισού μήπως εκεί τους εξυπηρετήσουν”.

Η υπηρεσία έκδοσης εισιτηρίων φαίνεται να μην γνωρίζει κάτι για το περιστατικό.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!