Άγνωστος έριξε διαβρωτικό σε αυτοκίνητο επειδή οι ιδιοκτήτες του είναι γκέι

16/07/2020
από

Το αυτοκίνητο ενός γκέι ζευγαριού έβαλε στο μάτι ένας άγνωστος, σε μια επίθεση που οι ιδιοκτήτες του αμαξιού αναγνωρίζουν ως “ομοφοβική επίθεση”.

ο Greg Mahony ζει στο Port Seton στη Σκωτία και εργάζεται στον χώρο της υγείας, βοηθώντας με τη διερμηνεία και τη μετάφραση για τυφλά και κωφά άτομα.

Ο ίδιος βρίσκονταν στο σπίτι, καθώς είχε άδεια, και διάβαζε ένα βιβλίο στο κρεβάτι με τον σύζυγό του, Andy Pielorz, όταν συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με το Edinburgh News.

Ο Greg Mahony με τον σύζυγό του Andy Pielorz | Εικόνα από το Facebook

Η επίθεση, η οποία έχει καταγράφει από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, δείχνει ένα άτομο ντυμένο στα γκρι, το οποίο καλύπτει το πρόσωπό του με μάσκα, να ρίχνει διαβρωτικό χρώματος πάνω στο Honda Civic του Mahony, την Δευτέρα 13 Ιουλίου τις 1:15 π.μ.

Ο Mahony παρατήρησε την ζημιά στην οροφή και στο καπό, το πρωί όπως πήγαινε τον σκύλο του για βόλτα, καταγγέλλοντας αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία.

Ο ίδιος πιστεύει ότι έγινε στόχος ομοφοβικής επίθεσης, μιας και κανένα άλλο αυτοκίνητο στον δρόμο τους δεν έχει πάθει κάποια ζημιά, κάνοντάς τους, όπως δήλωσε, να μην αισθάνονται ασφαλείς στο ίδιο τους το σπίτι.

Εικόνες από την επίθεση και την ζημιά στο αυτοκίνητο | Εικόνα: Edinburgh News

“Υπήρχε κίνητρο. Ήξερε ακριβώς που ήταν το αμάξι μας. Ήταν παρκαρισμένο ακριβώς στην γωνία και πήγε απευθείας σε αυτό”.

“Μας έχει κάνει να μην αισθανόμαστε ασφαλείς στο ίδιο μας το σπίτι, ότι μπορεί να έρθει κάποιο άτομο έτσι και να σε στοχοποιήσει. Ήταν κυριολεκτικά απ’έξω όσο εγώ διάβαζα στο κρεβάτι μου”.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν η αστυνομία θα κατατάξει τον βανδαλισμό σαν έγκλημα μίσους.

Ο Mahony έγραψε στο Facebook του: “Είναι αηδιαστικό αυτό που συνέβη και δεν θα σταματήσω να μιλάω γι’ αυτό μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη”.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!