“Δεν θα έπρεπε να φιλιέστε δημόσια” είπε η αστυνομία σε γκέι ζευγάρι που ξυλοκοπήθηκε

13/07/2020

Δύο γκέι άνδρες στη Γαλλία έπεσαν θύματα βίαιης ομοφοβικής επίθεσης από άντρες σε ένα μπαρ, επειδή φιλήθηκαν μεταξύ τους. Όταν πήγαν να καταγγείλουν το περιστατικό στην αστυνομία, τους είπαν ότι δεν θα έπρεπε να έχουν φιληθεί.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο, όταν οι δύο άντρες, γνωστοί μόνο με τα μικρά τους ονόματα, Eric και Nicolas, βγήκαν για νυχτερινή έξοδο σε ένα μπαρ στο Ajaccio της Γαλλίας. Όλα πήγαιναν καλά και οι άντρες περνούσαν ωραίο, όταν κατά τις 3 π.μ. αντάλλαξαν ένα μικρό φιλί μεταξύ τους.

“Ένοιωσα ένα χέρι στον ώμο μου”, είπε ο Eric στο France Info. “Γύρισα πίσω μου για να δω και βρέθηκα πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άντρα κοντά στα 20, ο οποίος είπε ‘Δεν ντρέπεστε ρε που φιλιέστε εδώ;’”

“Έσπρωξα το χέρι του από τον ώμο μου και η φωνή του έγινε πιο επιθετική”.

Ο Eric δήλωσε ότι ο άντρας άρχισε να τον προσβάλει, αλλά τότε ήταν που άρχισαν να επεμβαίνουν και άλλα άτομα.

“Ένας ηλικιωμένος άντρας μου είπε να μην του απαντήσω τίποτα και ότι απλά είναι μαλάκες”

Η λεκτική εξύβριση όμως συνεχιζόταν μέχρι που ο υπεύθυνος του μαγαζιού τους πλησίασε. Σύμφωνα με το ζευγάρι, ο υπεύθυνος θύμωσε με το ζευγάρι που φιλήθηκε “εδώ”, υπονοώντας ότι προκάλεσαν οι ίδιοι το πλήθος.

O Nicolas είπε ότι έφυγαν από το μπαρ, αλλά τους ακολούθησαν από πίσω 4 ή 5 άτομα. “Αδυνατώ να θυμηθώ το τι ακριβώς συνέβη, όλα έγιναν τόσο γρήγορα”, είπε.

“Δεν προλάβαμε καν να γυρίσουμε πριν αρχίσουν να μας γρονθοκοπούν”, είπε ο Eric. “Είχα πιει μόνο δύο μπύρες, οπότε ήμουν αρκετά νηφάλιος, αλλά τα πάντα τα έβλεπα κόκκινα. Αλήθεια”.

“Έπεσα, σηκώθηκα πάλι, μου έριξαν μια μπουνιά, μου έριξαν αρκετές μπουνιές, και τότε έπεσα πάλι κάτω”, συνέχισα.

Ακούγοντας τον θόρυβο, κάποιοι βγήκαν από το μπαρ και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Το ζευγάρι πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό, αν και ο Eric πίστευε ότι η αστυνομία δεν θα τους βοηθούσε και πολύ. Δεν είχε και τόσο άδικο..

“Ένας από τους αστυνόμους που μας μίλησε μας είπε το ίδιο πράγμα με τον υπεύθυνο του μπαρ, ότι δεν έπρεπε να φιληθούμε δημόσια”.

Την επόμενη μέρα, ο Eric πήγε σε γιατρό, o οποίος είπε ότι έπρεπε να πάρει 5 μέρες άδεια από την δουλειά λόγω των τραυμάτων του. Σύμφωνα με τον Eric, οι μπουνιές που έφαγε στο σαγόνι πονούσαν τόσο πολύ δεν μπορούσε να μασήσει για μέρες.

Οι δύο άντρες, επέστρεψαν ξανά στο αστυνομικό τμήμα κάνοντας καταγγελία για την επίθεση που δέχτηκαν.

“Πάντα θα είμαι με το μέρος των θυμάτων σε μια ομοφοβική επίθεση” δήλωσε ο δήμαρχος του Ajaccio, Laurent Marcangeli.

Η οργάνωση ARCU LGBT+ Corsica καταδίκασε το περιστατικό, ενώ δήλωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τα θύματα, τα οποία δεν είναι διατεθειμένα να το αφήσουν να περάσει.




Δες και αυτό!