Το Instagram δεσμεύτηκε να απαγορεύσει την προώθηση των “θεραπειών μεταστροφής”

12/07/2020
από

Το Instagram δεσμεύτηκε να απαγορεύσει οποιοδήποτε περιεχόμενο προωθεί τις «θεραπείες μεταστροφής» των ΛΟΑΤ+ ατόμων.

Νωρίτερα φέτος, η εφαρμογή απαγόρευσε διαφημίσεις που προωθούσαν τις λεγόμενες «θεραπείες μεταστροφής». Όμως από τις 10 Ιουλίου αποφάσισε να απαγορεύσει επίσης περιεχόμενο που υποστηρίζει αυτές τις «θεραπείες».

Η Τάρα Χόπκινς, διευθύντρια πολιτικής στο Instagram είπε στο BBC:

«Δεν επιτρέπουμε επιθέσεις εναντίον ατόμων βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου και ενημερώνουμε τις πολιτικές μας για την απαγόρευση της προώθησης υπηρεσιών θεραπείας μεταστροφής.

Εξετάζουμε πάντα τις πολιτικές μας και θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με ειδικούς και άτομα με προσωπικές εμπειρίες για να ενημερώνουμε την προσέγγισή μας».

Ωστόσο, η εταιρεία προειδοποιεί ότι θα χρειαστεί χρόνος για να ενημερώσει όλες τις πολιτικές της για να αντικατοπτρίζει αυτήν την γενική απαγόρευση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να καταργήσει περιεχόμενο που επισημαίνουν οι χρήστες. Αλλά αυτό θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Φυσικά, οι πολιτικές αυτές δεν λειτουργούν πάντα στην πράξη. Το Facebook που απαγορεύει επίσης τη ρητορική μίσους, δέχεται κριτική για τα μηνύματα μίσους που συχνά προωθούνται μέσα από την πλατφόρμα του.




Δες και αυτό!