Συμμορία στη Ρωσία υπόσχεται να σκοτώσει ΛΟΑΤ+ ακτιβιστές σε όλη την Ευρώπη

10/07/2020

Μια ομοφοβική συμμορία από την Ευρώπη με το όνομα Knife International, η οποία εμπνέεται από τις ταινίες τρόμου Saw, υπόσχεται να σκοτώσει ΛΟΑΤ ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη.

Τα μέλη τις συμμορίας είχαν κηρύξει πόλεμο στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Ρωσίας αναρτώντας στο διαδίκτυο ονόματα ακτιβιστών καλώντας κόσμο να τους “κυνηγήσει και να τους σκοτώσει”.

Πέρυσι, μια από τις πιο ηχηρές ΛΟΑΤ φωνές στην Ρωσία, η Yelena Grigoryeva δολοφονήθηκε, αφού τα προσωπικά της στοιχεία αναρτήθηκαν στην θανατηφόρα λίστα της ιστοσελίδας, η οποία κατέβηκε λίγες μέρες μετά το περιστατικό.

Το slogan της ομάδας είναι “κυνηγήστε τους, βρείτε τους, σκοτώστε τους και θα σας πληρώσουμε” συνοδευόμενο με φωτογραφίες του Jigsaw Killer από τις ταινίες Saw.

Αν και το site έχει κατέβει, η ομάδα εξακολουθεί να στέλνει απειλητικά μηνύματα σε ακτιβιστές στην Ρωσία και δηλώνουν ότι έχουν χτίσει δίκτυο με άτομα σε Ευρωπαϊκές πόλης.

Η Svetlana Zakharova, 32 από την Αγία Πετρούπολη, είπε στον Sun ότι έχει δεχτεί 5 απειλές θανάτου από το γκρουπ μέσα στο έτος.

Η ίδια δήλωσε ότι τα άτομα αυτά νιώθουν ότι παίρνουν θάρρος από τον νόμο Ρωσικό νόμο για την “γκέι προπαγάνδα”, ο οποίος είναι υπαίτιος για την άνοδο στις ομοφοβικής επιθέσεις από το 2013.

“Στα email τους λένε πράγματα όπως ‘Εσύ θα είσαι η επόμενη’” είπε η Svetlana, η οποία εργάζεται στο ΛΟΑΤ δίκτυο της χώρας. “’Είμαστε η δύναμη και θα είσαι η επόμενη’, αυτή είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν”.

Στην τελευταία απειλή που έλαβε τον Απρίλιο, το γκρουπ αποκάλυψε τα σχέδια του να σημειώσουν δηλαδή επιθέσεις και σε άλλες χώρες όπως την Γερμανία και τη Ολλανδία, και να αρχίσουν να επεκτείνονται σε όλη την ήπειρο.

Το email έγραφε: “Ένα project με ανθρώπους που σκέφτονται σαν και εμάς, στην Ευρώπη, με το όνομα ‘Knife International’ ξεκινά”.

“Αυτή την στιγμή το project θα βασιστεί σε πέντε χώρες, αυτές είναι η Βαρσοβία (Πολωνία), η Όστραβα (Τσεχία), το Βερολίνο (Γερμανία), η Κρακοβία (Πολωνία) και το Άρνεμ (Ολλανδία), θα επεκταθούμε περαιτέρω στην υπόλοιπη Ευρώπη.”

“Η κύρια δράση του οργανισμού είναι η ρύθμιση του ΛΟΑΤ ακτιβισμού στην Ευρώπη”.

Η Yelena Grigoryena πέθανε τον περασμένο Ιούλιο μετά από επίθεση αντρών στην Αγία Πετρούπολη οι οποίοι την μαχαίρωσαν αρκετές φορές και την στραγγάλισαν. Ένα έγκλημα που έχει χαρακτηριστεί σαν αντι-ΛΟΑΤ έγκλημα μίσους από το SOVA Center.

Παρόλα αυτά η αστυνομία της Ρωσίας δεν έκρινε ότι το έγκλημα είχα γίνει λόγο του σεξουαλικού της προσανατολισμού, παρά το γεγονός ότι είχε αναρτηθεί στο “λίστα θανάτου” της ομάδας στο διαδίκτυο.

To ΛΟΑΤ δίκτυο της Ρωσίας, επιμένει ότι το έγκλημα δεν έχει διερευνηθεί όπως έπρεπε, παρόλο πού έχουν συλληφθεί 3 ύποπτοι και ο ένας από αυτούς, ο Aleksei Volnyanko έχει ομολογήσει στις δολοφονία.

Υποστηρίζεται από τους ακτιβιστές της χώρας ότι ο Volnyanko ήταν ο “αποδιοπομπαίος τράγος” στην δολοφονία της Yelena η οποία ήταν αρκετά ενεργή στην κριτική της απέναντι στον Vladimir Putin.

Τα μέσα υποστήριξαν την αστυνομία προωθώντας ότι η ακτιβίστρια είχε “αντικοινωνικό Lifestyle” και προβλήματα με το ποτό.

Όταν το “Saw site” πρωτοεμφανίστηκε το 2018, οι ομοφοβικές επιθέσεις αυξήθηκαν στην περιοχή του Bashkortostan και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά το Ufa.

Στείλανε μάλιστα φυλλάδια σε ακτιβιστές με τον Jiwsaw Killer πάνω και με κείμενο: “50 από τους καλύτερους ομοφοβικούς της Τσετσενίας επισκέπτονται την πρωτεύουσα του Bashkir”.

Η δημοσιογράφος Regina Khisamova, από την πόλη Kazan δυτικά της Ufa, είπε ότι ΛΟΑΤ άτομα “παρακολουθούνταν και ξυλοκοπούνταν στους δρόμους” κατά την διάρκεια του 2018 2019.

Η Khisamova είπε στον Sun ότι η αστυνομία της πόλης δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τα ΛΟΑΤ άτομα. “Τα θύματα σπάνια πάνε στην αστυνομία επειδή δεν μπορούν να τους βοηθήσουν εκεί”.

Αυτή την εβδομάδα η Regina πήρε συνέντευξη από έναν γκέι ακτιβιστή στο Kazan, τον Aidan Ismagilov,  ο οποίος έγινε στόχος της ομάδας όταν επισκέφτηκε την πόλη Ufa.

“Πριν από ένα χρόνο πήγα για δουλεία στην Ufa για έναν μήνα και γνώρισα έναν τύπο online ο οποίος ισχυρίζονταν ότι είναι ακτιβιστής. Επέμενε να με καλέσει σπίτι του για να βρεθούμε. Παρόλα αυτά, όταν είπα σε έναν φίλο μου για αυτόν τον τύπο μου είπε ότι συνδέεται με το ‘Saw’”, είπε ο Ismagilov “Ήμουν σχεδόν στην πόρτα του όταν γύρισα να φύγω – με έσωσε. Ο τύπος τελικά κατέληξε να μου στέλνει απειλές”.




Δες και αυτό!