Τη συνταγματική απαγόρευση παιδοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια προωθεί ο πρόεδρος της Πολωνίας

06/07/2020
από

Την απαγόρευση της παιδοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια θέλει να περάσει στο σύνταγμα, ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας (και ξανά υποψήφιος), Αντρέι Ντούντα.

Ο Ντούντα, μέλος του κυβερνώντος υπερσυντηρητικού, εθνικιστικού Κόμματος Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS), στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, δήλωσε:

«Στο πολωνικό Σύνταγμα θα πρέπει να αναφέρεται απεριφράστως ότι απαγορεύεται η παιδοθεσία σε οποιοδήποτε άτομο βρίσκεται σε ομοφυλοφιλική σχέση. Για να διασφαλιστεί η προστασία ενός παιδιού και μία σωστή εκπαίδευση, και ώστε το πολωνικό κράτος να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών, (…) πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει τέτοια ρύθμιση».

Ο ίδιος, επίσης, ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει τις επόμενες μέρες τη σχετική νομοθετική πρόταση για την τροποποίηση του Συντάγματος και θα την παρουσιάσει στο κοινοβούλιο της Πολωνίας.

Ο Αντρέι Ντούντα εξασφάλισε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την Κυριακή 28 Ιουνίου και στον δεύτερο γύρο, στις 12 Ιουλίου, θα αντιμετωπίσει τον φιλελεύθερο προεδρικό υποψήφιο Ραφάλ Τρασκόφσκι.

Ο Ντούντα, με την ομοφοβική του ρητορική, εστίασε στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, προκειμένου να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές του. Εμφανίστηκε ως υπερασπιστής της παραδοσιακής πυρηνικής πολωνικής οικογένειας και χαρακτήρισε τη ΛΟΑΤΚΙ ως «ιδεολογία» και όχι ως «κοινότητα», που αποτελείται από ανθρώπους.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!