Ο Δήμος του Τελ Αβίβ αναγνωρίζει τα ομόφυλα ζευγάρια

25/06/2020
από
Τελ Αβίβ: Αναγνώριση ομόφυλων δημοτικών πολιτικών συμπράξεων

Ο δήμος του Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την αναγνώριση πολιτικών συμπράξεων βάσει μιας δήλωσης, που δε θα είναι ένας πραγματικός γάμος, μεν, ωστόσο, πιστεύεται ότι θα ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση της χώρας.

«Προς τιμήν της εβδομάδας του Pride, αποφασίσαμε να αμφισβητήσουμε την κυβέρνηση και να επιτρέψουμε την υπογραφή πολιτικών συμπράξεων με μια δήλωση» , δήλωσε ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ron Huldai, σύμφωνα με το Haaretz.

Η απόφαση αυτή πρακτικά σημαίνει ότι οι ομόφυλες σχέσεις θα μπορούν να έχουν τα ίδια οφέλη από τον δήμο, με τα οφέλη που απολαμβάνουν τα στρέιτ ζευγάρια, που αναγνωρίζονται και από την ισραηλινή κυβέρνηση, όπως παροχές συζύγου και εκπτώσεις στους φόρους ιδιοκτησίας.

Ο ισραηλινός νόμος σχετικά με το γάμο και την πολιτική σύμπραξη είναι περίπλοκος και μεροληπτικός. Ο νόμος του γάμου ελέγχεται ουσιαστικά από τον Αρχηγό της χώρας και τα Ραβινικά Δικαστήρια. Αναγνωρίζονται μόνο γάμοι, που διεξάγονται υπό την καθοδήγηση και υπό την αιγίδα της θρησκείας, που σημαίνει ότι ομόφυλα, διαθρησκευτικά και μη θρησκευτικά ζευγάρια στο Ισραήλ δεν αναγνωρίζονται νομικά. Σε μια σκληρή ειρωνεία, ωστόσο, αυτά τα ίδια ζευγάρια αναγνωρίζονται, εάν ο γάμος τους έχει τελεστεί εκτός της χώρας.

Έτσι, σήμερα, Τελ Αβίβ θα επιτρέψει σε αυτές τις μη αναγνωρισμένες σχέσεις να εγγραφούν στο μητρώο του Δήμου μόνο με μία δήλωση, παρακάμπτοντας, έτσι τις αυστηρές διαδικασίες του γάμου και την απόλυτη έγκριση των ιερέων και των Ραβινικών Δικαστηρίων.

«Ο Δήμος του Τελ Αβίβ, τώρα, λέει ξεκάθαρα, ότι η ισότητα είναι μια βασική δημοτική αξία και προσθέτει μια υπηρεσία εγγραφής δημοτικής σύμπραξης ζευγαριών, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα ζευγάρια στην πόλη έχουν ίση αξία και έχουν ίσα δικαιώματα» , δήλωσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Etai Pinkas-Arad.

Η ανακοίνωση και οι ενέργειες του Τελ Αβίβ ελπίζεται ότι θα ωθήσουν την ισραηλινή κυβέρνηση να ενημερώσει τους παλιούς νόμους, που αφορούν στο γάμο, καθώς και τις πρακτικές της και να αναγνωρίσει την ισότητα των γάμων.




Δες και αυτό!