Εντυπωσιακά πορτρέτα των θρυλικών Drag Queens της Αμερικής

19/06/2020
από
Εντυπωσιακά πορτρέτα των πιο θρυλικών Drag Queen της Αμερικής

Μια σειρά φωτογραφιών τιμά τις πραγματικές πρωτοπόρους της τέχνης με αφορμή τον Pride Month και μετά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Legends of Drag (@legendsofdrag) στις

Σύμφωνα με το “In Pay It No Mind: The Life and Times of Marsha P. Johnson” , ένα ντοκιμαντέρ του 2012, που γυρίστηκε λίγο πριν από το θάνατο της Johnson, Αφρο-αμερικανής drag queen, σεξεργάτρια και ακτιβίστρια είπε: «Η ιστορία δεν είναι κάτι περασμένο που το κοιτάς και λες ότι ήταν αναπόφευκτο. Συμβαίνει, επειδή οι άνθρωποι λαμβάνουν αποφάσεις, που μερικές φορές είναι πολύ παρορμητικές και στιγμιαίες. Αλλά αυτές οι στιγμές, είναι αθροιστικές πραγματικότητες.” 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Legends of Drag (@legendsofdrag) στις

Η Johnson αναφερόταν στα γεγονότα του Stonewall, που ξεκίνησαν στο Manhattan στις 28 Ιουνίου 1969, και παραμένουν συλλογικά μια μνημειακή συγκυρία για τα πολιτικά δικαιώματα στην Αμερική.

DARCELLE XV, PORTLAND | SCORPIO

Ενώ οι διαδηλώσεις – με επικεφαλής την Johnson και άλλες τρανς γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της Sylvia Rivera και της κυρίας Miss Major Griffin-Gracy, απάντησαν στις επιδρομές της τοπικής αστυνομίας με στόχο την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, γρήγορα εξελίχθηκαν σε μεγαλύτερα αντίποινα ενάντια σε εκτεταμένες διακρίσεις και αδικίες, σηματοδότησε ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης για το απελευθερωτικό κίνημα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Τώρα, καθώς γιορτάζουμε τον Μήνα Υπερηφάνειας 51 χρόνια αργότερα, εν μέσω μιας άλλης ιστορικής αθροιστικής επανάστασης, κοιτάζουμε πίσω εκείνες τις προσωπικότητες, που κάποτε θεωρούνταν ριζοσπαστικές ακτιβιστικά, και τις τιμούμε για τα εμπόδια που ξεπέρασαν.

DOLLY LEVI, LOS ANGELES | VIRGO

Αυτά τα queer icons ο Harry James Hanson και ο Devin Antheus επιδιώκουν να αναγνωρίσουν και να συλλάβουν στη σειρά φωτογραφιών τους, Legends of Drag. Με εντυπωσιακές φωτογραφίες υψηλής δραματικής σύλληψης, παράλληλα με τις συναρπαστικές συνεντεύξεις, το έργο αφιερώνεται στις πρεσβύτερες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων για τη σημερινή queer κοινότητα και υπερασπίστηκε την τέχνη του drag.

PSYCADELLA FACADE, LOS ANGELES | CANCER

Από την Darcelle XV, την παλαιότερη drag queenα που συμμετέχει στη φωτογράφιση σε ηλικία 89 ετών, μέχρι την Donna Personna, η οποία συμμετείχε στην εξέγερση του Compton’s Cafeteria το 1966 στο Σαν Φρανσίσκο, κάθε drag queen έχει μια εξαιρετική ιστορία να πει.

LADY RED COUTURE, LOS ANGELES | GEMINI

Για κάθε φωτογράφηση, η κάθε drag queen ορίσει εντελώς το στιλ και το μακιγιάζ της, και συχνά πλαισιώνεται από την ομάδα από τις κόρες της.

DONNA PERSONNA, SAN FRANCISCO | LEO

Επί του παρόντος, βρισκόμαστε στη μέση μιας παγκόσμιας πανδημίας, που επηρεάζει δυσανάλογα την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, τους ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα δέρματος και τα ηλικιωμένα άτομα. Ο Hanson και ο Antheus σημειώνουν ότι ορισμένες από τις drag που έχουν φωτογραφίσει, κατοικούν σε υποβοηθούμενες συνθήκες διαβίωσης και ότι όλες έχουν δυσκολευτεί οικονομικά λόγω του κλεισίματος των χώρων παραστάσεων.

LOVE CONNIE, LOS ANGELES | SAGITTARIUS

«Υπάρχει αυτή η διπλή δυναμική που συνεχίζεται, όπου από τη μία πλευρά έχουμε ανθρώπους που μοιράζονται τη συλλογική μνήμη για το τι σημαίνει να επιβιώνεις από μια πανδημία και τι σημαίνει να ζεις μέσα από αυτό που αισθάνεται σαν μια άνευ προηγουμένου εποχή πανδημίας, και οι Άλλοι, αυτοί οι άνθρωποι που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο αυτής της συγκεκριμένης κατάστασης» , λέει ο Antheus, επισημαίνοντας ότι δίνεται προτεραιότητα στην επιβίωση των drag queen.

THE GODDESS BUNNY, LOS ANGELES | CAPRICORN

Εάν θέλετε να βοηθήσετε στην προσπάθεια, κάντε κλικ εδώ. Ακόμη, ακολουθήσετε το έργο στο Instagram στο @legendsofdrag.

JUANITA MORE, SAN FRANCISCO | VIRGO

Πηγή: www.harpersbazaar.com




Δες και αυτό!