Καταδικάζεται το Pride Kashmir ως οργάνωση από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

04/06/2020
από

Η οργάνωση Pride Kashmir ανακοίνωσε ότι θα κάνει πορεία υπερηφάνειας στο Lal Chowk με ένα ποστ στο Istagram, όμως, στη συνέχεια, δεν πήρε θέση απέναντι στις απειλές θανάτου και τις επιθέσεις που δέχονταν μέλη της τοπικής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με αποτέλεσμα, η τοπική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα να καταδικάσει τη διοργάνωση.

Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αναφέρει ότι η διεξαγωγή του Pride κατά τη διάρκεια του μήνα υπερηφάνειας, αξίζει να καταδικαστεί, μιας και δεν παίρνει σαφή θέση απέναντι στις απειλές και στη κατοχύρωση της ασφάλειας των ανθρώπων που καλεί στην πορεία.

Η Sonzal Welfare Trust (SWT), μια ΜΚΟ που εργάζεται για την ευημερία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο Τζαμού και στο Κασμίρ, καταδίκασε το Pride Kashmir για την ανακοίνωση της πορείας υπερηφάνειας στο Lal Chowk. Σύμφωνα με την SWT, το Pride Kashmir διοικείται από μια «κοινοτική ομάδα cis ετερόφιλων ατόμων, που κάνει διακρίσεις στα άτομα της κοινότητας, με βάση τη θρησκεία και την πολιτική τους ιδεολογία» .

Το Human of Patriarchy, μια ριζοσπαστική φεμινιστική ομάδα, επικοινώνησε, επίσης, το εν λόγω νέο δείχνοντας την υπεράσπισή της. Η δημοσίευση αναφέρει: “Η Sonzal Welfare Trust καταδικάζει έντονα την εσφαλμένη παρουσίαση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας του Κασμίρ από την οργάνωση του Pride Kashmir. Μια τέτοια παραπλανητική εκπροσώπηση σφετερίζεται τις φωνές των κουήρ και των τρανς ατόμων από το Κασμίρ, δημιουργώντας, ταυτόχρονα, ένα σύννεφο καπνού πάνω στην αλληλεγγύη του ουράνιου τόξου.” 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pride Kashmir (@pridekashmir) στις

Η ανάρτηση χρησιμοποιεί, επίσης, τα hashtags #NoPinkWashing, #NoHomoNationalism και #NotinOurName. Η καταδίκη έγινε μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Pride Kashmir σχετικά με τη διοργάνωση πορείας υπερηφάνειας στο Lal Chowk στο Instagram. Μετά τη δημοσίευση, πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δέχτηκαν ομοφοβικές επιθέσεις από άτομα που ανήκουν πιθανόν στον χώρο των μουσουλμάνων φονταμενταλιστών, με την οργάνωση του Pride Kashmir να επιλέγει να παραμένει σιωπηλή.

Ακόμη κι όταν η τοπική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποσυνδέθηκε από την οργάνωση του Pride Kashmir, το Κίνημα Νεολαίας του Κασμίρ (Kashmiri Youth Movement ΚΥΜ) εξακολουθούσε να λαμβάνει απειλές θανάτου. Στις 3 Ιουνίου, το ΚΥΜ ανέβασε ένα βίντεο στο λογαριασμό του στο Twitter, στο οποίο ακούγονται τα κακοποιητικά φωνητικά μηνύματα, που τους έστειλε ένας Aqib Dar, ο οποίος απειλούσε τα μέλη της ομάδας ακόμη και με δολοφονία.

Η τοπική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα έχει εγκαταλείψει, εντελώς, την οργάνωση του Pride Kashmir. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η διαθεματική πολιτική της οργάνωσης έχει αποτύχει, ενώ οι οργανώσεις, από την άλλη μεριά, που ισχυρίζονται ότι εργάζονται για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, συχνά ασχολούνται περισσότερο με την προώθηση ή/και την υποστήριξη μιας περισσότερο θρησκευτικής ατζέντας, παρά για τα δικαιώματα της ίδιας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αυτά καθεαυτά.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!