Γιατί κατηγορούν τη L’Oreal για υποκρισία μετά το μήνυμά της για το κίνημα #BlackLivesMatter

02/06/2020
από

Ισχυρές κριτικές δέχεται τις τελευταίες ώρες η L’Oreal, μετά τα μηνύματα συμπαράστασης ως προς το κίνημα #BlackLivesMatter. Τα μηνύματα είχαν να κάνουν με την αξία του να μιλάς (speaking out), ενώ η ίδια η εταιρeία είχε σταματήσει την συνεργασία της με το μαύρο μοντέλο Munroe Bergadorf το 2017, γιατί είχε μιλήσει ανοιχτά κατά της λευκής υπεροχής.

Από ότι φαίνεται, η εταιρεία δεν περίμενε ότι το μήνυμά της για το #BlackLivesMatter δεν θα έφερνε στην επιφάνεια μνήμες για το παλαιότερο περιστατικό που είχε γίνει με την Bergadorf.

Παρόλα αυτά αρκετοί χρήστες στα social media έσπευσαν να της το θυμίσουν.

“Θυμάστε όταν απολύσατε την Munroe επειδή μίλησε για φυλετικά ζητήματα.”

https://twitter.com/SJW_Hoe/status/1267498780225609729?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1267498780225609729&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pinknews.co.uk%2F2020%2F06%2F02%2Floreal-munroe-bergdorf-black-lives-matter-white-supremacy-trans-backlash-racism%2F

“Δεν ξεχνάμε τι κάνατε στην Munroe”.

“Φερθήκατε άτιμα στην μαύρη τρανς γυναίκα επειδή μίλησε κατά της λευκής υπεροχής. Κανένας δεν έχει ξεχάσει τι έχετε κάνει στην Munroe Bergdorf.”

“Δημιουργήσατε μια μεγάλη δημόσια στοίβα κακοποίησης επειδή και μόνο τόλμησε να μιλήσει για ρατσισμό και λευκή υπεροχή. Επιτρέψατε μια μαύρη τρανς γυναίκα να διαπομπευτεί δημόσια για χρόνια, απλά για να προστατεύσετε την λευκή υπεροχή από κριτική. ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ;”

Τον Αύγουστο του 2017 η L’Oreal Paris ανακοίνωσε το πρώτο του τρανς μοντέλο, την Bergdorf.

Λίγο μετά την ανακοίνωση η Daily Mail άρχισε να βγάζει παλαιότερα σχόλια που είχε κάνει η Bergdorf τις πρώτες εβδομάδες μετά από τις νεοναζιστικές συγκεντρώσεις που είχαν γίνει στο Charleston των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η οργή του δεξιού τύπου είχε επικεντρωθεί σε μια ανάρτηση που είχε γράψει στο Facebook και έλεγε σε ένα συγκεκριμένο σημείο: «Ειλικρινά δεν έχω την ενέργεια να μιλήσω για την φυλετική βία των λευκών ατόμων άλλο πια. Όλων των λευκών ανθρώπων.»

Μετά από όλο αυτό η L’Oreal αποφάσισε να σταματήσει την συνεργασία μαζί της, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση για την μεταξύ τους συνεργασία, δηλώνοντας ότι τα σχόλια που έκανε ήταν σε «αντίθεση με τις αξίες της εταιρείας». Στην συνέχεια όλα τα μέσα ανέφεραν την Bergdorf ως “ρατσίστρια”.

Η ίδια η Bergdorf απάντησε στην καμπάνια της L’Oreal για το #BlackLivesMatter λέγοντας πως της «έχει δημιουργήσει πολλά τραύματα και ότι χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό της L’Oreal Paris…».

«Που είναι η δικιά μου υποστήριξη όταν εγώ μίλησα;»

«Συγχωρήστε την γλώσσα μου αλλά είμαι ΤΟΣΟ πολύ θυμωμένη. ΆΝΤΕ Γ*****Υ L’Oreal Paris».

«Με πέταξες από την καμπάνια στο το 2017 και με έριξες στους λύκους επειδή μίλησα για ρατσισμό και την λευκή υπεροχή. Χωρίς καν να νοιαστείς, χωρίς καν να το σκεφτείς. Έπρεπε να επιβιώσω μόνη μου από την επίθεση του παγκόσμιου τύπου, επειδή ΕΣΥ δεν ήθελες να μιλάω για ρατσισμό. ΔΕΝ δικαιούσαι να το κάνεις αυτό τώρα. ΔΕΝ είναι εντάξει στο παραμικρό. Χτες έλεγα ότι είναι θέμα χρόνου ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ εταιρείες να βρουν την ευκαιρία και να εκμεταλλευτούν την όλη κατάσταση. ΑΝΤΕ Γ*****Υ. Γ*****Υ με ‘αλληλεγγύη’. Που είναι η δικιά μου υποστήριξη όταν εγώ μίλησα; Είμαι αηδιασμένη και το γράφω όλο αυτό ενώ είμαι μέσα στα δάκρυα».

«Αν νοιάζεσαι για το #blacklivesmatter κίνημα, μην αφήσεις την L’Oreal να την γλιτώσει με αυτό».

https://twitter.com/MunroeBergdorf/status/1267460244537475077?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1267460244537475077&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pinknews.co.uk%2F2020%2F06%2F02%2Floreal-munroe-bergdorf-black-lives-matter-white-supremacy-trans-backlash-racism%2F

https://avmag.gr/119142/giati-i-oratotita-poy-prosferoyn-oi-quot-loatki-diafimiseis-quot-den-einai-arketi/




Δες και αυτό!