Ο Τραμπ ξεχειλίζει αρρενωπότητα: Αρνείται να φορέσει μάσκα

26/05/2020
από
WASHINGTON, DC - MAY 22: U.S. President Donald Trump makes a statement in the briefing room at the White House on May 22, 2020 in Washington, DC. President Trump announced news CDC guidelines that churches and places of worship are essential and must reopen now. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Ένας καθηγητής προσπαθεί να καταλάβει, γιατί οι ψηφοφόροι του Τραμπ που ανήκουν, κατά κύριο λόγο, στην εργατική τάξη, λευκών Αμερικανών, τον υποστηρίζουν, ενώ ο ίδιος δεν συνάδει με τα «δικά τους πρότυπα» .

Σε ένα κείμενο άποψης για το The Atlantic, ο Tom Nichols, ένας συντηρητικός καθηγητής στο Ναυτικό Πολεμικό Κολέγιο του Ρόουντ Άιλαντ, αναρωτιέται γιατί αυτός ο πληθυσμός υποστηρίζει τον Τραμπ, όταν αντιβαίνει στα δικά του πολιτιστικά πρότυπα, για το τι σημαίνει να είναι ένα άτομο αρρενωπό.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση (APA), αυτοί οι άντρες τείνουν να έχουν μια «ιδεολογία αρρενωπότητας» που «υποστηρίζει χαρακτηριστικά όπως σκληρότητα, κυριαρχία, αυτονομία, ετεροφυλόφιλες συμπεριφορές, περιορισμός συναισθηματικής έκφρασης, και αποφυγή παραδοσιακά γυναικείων στάσεων και συμπεριφορών” .

Ο Νίκολς γράφει: “Δεν παρουσιάζω αυτές τις πεποιθήσεις και συμπεριφορές ως ομοιόμορφα ενάρετες. Μερικές από αυτές, τις παραδοσιακές ανδρικές αρετές, έχουν μια σκοτεινή πλευρά: η σκληρότητα και η κυριαρχία γίνονται εκφοβισμός και κακοποίηση. Η αυτονομία γίνεται απομόνωση. Η σιωπή γίνεται εσωτερική οργή. Αντίθετα, σημειώνω ότι το θάρρος, η ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η οικονομία λέξεων, η σεμνότητα και η προθυμία ανάληψης ευθύνης είναι όλες αρετές, που αποτιμώνται στην αυτοπροσδιορισμένη τάξη των ατόμων που ανήκουν στην εργατική τάξη.” 

Κι όμως, επισημαίνει, ότι οι άνθρωποι αυτοί, βρίσκουν τον Τραμπ ματαιόδοξο, δειλό, ψεύτη και χυδαίο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Τραμπ υιοθετεί μία έκφανση τοξικής αρρενωπότητας, σε σημείο που ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται συνεχώς να φορέσει μάσκα προσώπου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο καθηγητής αναφέρει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ: «έχει δύο συγκεκριμένες φοβίες: τους ισχυρούς άντρες και τις έξυπνες γυναίκες» .

«Ο Τραμπ δε φαίνεται ποτέ πιο φοβισμένος και ανασφαλής από ό,τι όταν του κάνουν ερωτήσεις γυναίκες» , συνέχισε ο Νίκολς. “Το άγχος του σε τέτοιες στιγμές -για παράδειγμα, όταν καλεί γυναίκες δημοσιογράφους στην αίθουσα τύπου του Λευκού Οίκου- είναι εμφανές.” 




Δες και αυτό!