Ο McKenna δε βάζει ταμπέλα στη σεξουαλικότητά του – Το πανσέξουαλ πλησιάζει σ’ αυτό που είναι

25/05/2020
από
Ο McKenna δε βάζει ταμπέλα στη σεξουαλικότητά του - Το πανσέξουαλ πλησιάζει σ' αυτό που είναι

«Δε θα έλεγα ποτέ ότι η σεξουαλικότητά μου περιορίζεται σε οποιοδήποτε φύλο» .

Από τότε που μπήκε στην ηλικία των 15 με τη “Brazil” – ένα τραγούδι διαμαρτυρίας που ασχολείται με τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο – ο Declan McKenna αψηφά την κατηγοριοποίηση. Τώρα στα 21 του, με τα single του “Beautiful Faces” και “They Key to Life on Earth” , ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός, που γεννήθηκε στο Enfield, συνεχίζει να ενδυναμώνει την ανοιχτή και ειλικρινή φωνή του τρόπου σκέψης της Generation Z, μέσω των μηχανισμών της πολιτικής και της κοινωνίας.

Εάν η μουσική έκφραση του Declan σου ακούγεται περίπλοκη, είναι – και αποτελεί επέκταση της δικής του συνεχώς εξελισσόμενης ταυτότητας και σεξουαλικότητας (είχε πει στο Attitude το 2017).

Στο φετινό τεύχος Ιουλίου του Attitude, ο Declan μιλά για τη σεξουαλικότητά του, σε μια πολύ ειλικρινή συνέντευξη. Όσον αφορά τη σεξουαλική ρευστότητα για την οποία είχε προηγουμένως μιλήσει ο McKenna αναφέρει:

“Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Νιώθω πιο σίγουρος να μιλάω γι’ αυτό τώρα από ό, τι πριν από λίγα χρόνια – θυμάμαι ότι με ρωτούσαν πολλά γι’ αυτό. Εκείνη την εποχή, ίσως πριν από δύο χρόνια περίπου, διάβαζα πολλά πράγματα και πίστευα ότι είμαι ένα άτομο αποτελούμενο από πολλά μέρη, κι όχι μόνο από αυτό. Τελικά, αισθάνομαι ο εαυτός μου. Ποτέ δε θα έλεγα πραγματικά ότι η σεξουαλικότητά μου περιορίζεται σε οποιοδήποτε φύλο, ή οτιδήποτε άλλο.” 

Ο πρώην νικητής του διαγωνισμού ταλέντων του Glastonbury Festival συνεχίζει:

“Πάντα αισθάνομαι ότι αλλάζει: το πώς νιώθω και το πώς είμαι. Αν και είμαι πολύ πιο ήρεμος από ότι ήμουν σε σχέση με τον εαυτό μου, αυτό που είμαι κι αυτό που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ότι είμαι, ήταν κάτι που φοβόμουν να κάνω πριν από μερικά χρόνια. Δεν ξέρω πραγματικά γιατί, μου ήταν απλώς τρομακτικό.”

Ο Declan, του οποίου το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο Zeros, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 21 Αυγούστου, συνεχίζει:

“Για μένα, δε ξέρω καν, αν θα το αποκαλούσα σεξουαλική ρευστότητα στις μέρες μας. Μπορεί να το ονόμαζα κάτι σαν πανσεξουαλικό, ανάλογα με το σε ποιο άτομο μιλάω. Παλεύω να το φανταστώ με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Νομίζω ότι είναι κάτι που έχω δυσκολευτεί να εκφράσω, όταν οι άνθρωποι με ρωτούν γι ‘αυτό. Αλλά τώρα είμαι πολύ πιο άνετος στο να είμαι ευτυχισμένος. Νιώθω πάντα σαν τα συναισθήματά μου, όλα να αλλάζουν, και το σύνολό τους με ξυπνάει εκείνη τη στιγμή, το οποίο, επίσης, αλλάζει πάντα.
Η αλλαγή είναι καλή.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!