Ο γιατρός από την Ισπανία που ξεπέρασε τον κορονοϊό και έγινε ο Mr. Gay World Pride

0
694

Ο 30χρονος Francisco José Alvarado είναι οικογενειακός γιατρός στο Lavapiés Health Center στη Μαδρίτη. Τον Μάρτιο και ενώ εργαζόταν για την υποστήριξη ασθενών του κορονοϊού, κόλλησε κι ο ίδιος. Αφού κατάφερε να ξεπεράσει τον ιό και να αναρρώσει πλήρως, επέστρεψε στη δουλειά του. Λίγο μετά ενημερώθηκε πως ήταν ο νέος Mr. Gay World Pride.

Ο Alvarado λέει πως ανέπτυξε τα πρώτα συμπτώματα γύρω στις 10 Μαρτίου.

“Άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι συμβαίνει, ενώ είχα βάρδια στο νοσοκομείο” δήλωσε ο ίδιος στα τοπικά μέσα. “Ξεκίνησε με ξηρό βήχα, αλλά επειδή ήμουν μέσα σε έναν χάος, δεν έδωσα σημασία”.

https://www.instagram.com/p/CASQWKPIbKS/

Την επόμενη μέρα, ο Alvarado άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Έχοντας όμως τελειώσει από μια 24ωρη βάρδια το θεώρησε φυσιολογικό.

“Μετά από τόσες ώρες δουλειάς είναι φυσικό να αισθάνεσαι σαν να σε έχουν δείρει. Ήταν τόσο δύσκολο να καταλάβω τη διαφορά της κούρασης από την αρρώστια”.

Στη συνέχεια όμως τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν. Έτσι αποφάσισε να κάνει το τεστ για τον ιό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά, μπήκε αμέσως σε καραντίνα.

 “Όταν το είπα στη γιαγιά μου ξέσπασε σε κλάματα. Δε γνώριζε πολλά για τον ίο και φοβόταν πολύ”. 

https://www.instagram.com/p/B_217eGIkDc/

Μετά από σχεδόν 20 μέρες σε καραντίνα ο Alvarado εξετάσθηκε και πάλι. Αυτή τη φορά βγήκε αρνητικός Μια εβδομάδα αργότερα επέστρεψε στη δουλειά του.

Πριν μια λίγες μέρες όμως και ενώ ο Alvarado βρισκόταν στο νοσοκομείο, έλαβε ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα.

Ήταν από τη διοργάνωση του Mr. Gay World Pride, η οποία τον ενημέρωσε πως είχε κερδίσει τον τίτλο.

https://www.instagram.com/p/B6viBCLIw4b/

Για την ακρίβεια ο Alvarado είχε βγει δεύτερος στον περσινό διαγωνισμό, με τον φετινό να αναβάλλεται λόγω του κορονοϊού. Επειδή όμως ο περσινός νικητής, Janjep Carlos, είχε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του ως Mr. Gay World Pride, η διοργάνωση αποφάσισε να δώσει τον τίτλο στον 2ο επιλαχόντα. Έτσι ο Alvarado στέφθηκε ως ο νέος Mr. Gay World Pride.

“Ήμουν στο κέντρο υγείας, όταν μου το ανακοίνωσαν”, λέει ο Alvarado τονίζοντας πως θα χρησιμοποιήσει την ευκαιρία αυτή για να παλέψει ενάντια στην ομοφοβία.

https://www.instagram.com/p/B4Xl4h0IGjx/?utm_source=ig_embed

“Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα. Πριν από 30 χρόνια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σταμάτησε να αναγνωρίζει την ομοφυλοφιλία ως ψυχική ασθένεια. Σήμερα, το 2020, συνεχίζει να μιλά για θεραπείες της ομοφυλοφιλίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.