Η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να τερματίσει την προστασία των ΛΟΑΤ ασθενών

07/05/2020
από
Η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να τερματίσει την προστασία των ΛΟΑΤ ασθενών

Ο Ρότζερ Σεβερίνο, Διευθυντής του Γραφείου Πολιτικών Δικαιωμάτων στο Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, καταργεί τις προστασίες για τα ΛΟΑΤ άτομα που ασθενούν, εν μέσω COVID-19.

Ρότζερ Σεβερίνο, Διευθυντής του Γραφείου Πολιτικών Δικαιωμάτων στο Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών

Η διοίκηση του Τραμπ ξαναγράφει κανονισμούς, με σκοπό να αποκλείσει τα ΛΟΑΤ άτομα από την ενότητα 1557 του νόμου περί προσιτής φροντίδας.

Η αλλαγή θα τερματίσει την τρέχουσα απαγόρευση των διακρίσεων στην υγειονομική περίθαλψη βάσει φύλου και ταυτότητας φύλου. Πολλοί ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποιούν, ότι η ανατροπή, αυτών των προστασιών, που υπάρχουν από την εποχή του Ομπάμα, θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω ζημιά, σε ήδη ευάλωτες/ους ασθενείς.

Η Accountable for Equality δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου καταγγέλλοντας τον επικεφαλής των Πολιτικών Δικαιωμάτων του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Τραμπ, Ρότζερ Σεβερίνο, για την προσπάθειά του να τερματίσει κρίσιμες προστασίες, κατά των διακρίσεων για ΛΟΑΤ ασθενείς, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Northern Colorado October 30, 2016 in Greeley, Colorado. Photo by Chip Somodevilla/Getty Images

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, ο Ρότζερ Σεβερίνο είχε προηγουμένως εργαστεί στο Heritage Foundation. Το ίδρυμα αυτό έχει μακρά ιστορία επιδίωξης να περιθωριοποιήσει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Η Accountable for Equality, επίσης, έχει επικρίνει τις απαγορεύσεις σχετικά με την αντι-ομοφυλοφιλική «θεραπεία μεταστροφής» , η οποία έχει καταδικαστεί επανειλημμένα από την επιστήμη. Το Heritage Foundation έχει διατυπώσει απόψεις κατά των ΛΟΑΤ ατόμων, σχετικά με τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, και είναι ενάντια σε όλες τις προστασίες για τους τρανς ανθρώπους.

«Ο τρόπος με τον οποίο ο Ρότζερ Σεβερίνο και η διοίκηση του Τραμπ εκμεταλλεύονται κατάφωρα αυτήν την πανδημία, για να προωθήσουν την ατζέντα του μίσους τους και να αφαιρέσουν τις προστασίες των ΛΟΑΤ ατόμων, είναι περιφρονητικός και παράλογος»

δήλωσε ο εκπρόσωπος της Accountable for Equality, Κρις Φλέμινγκ:

«Αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου κρίση στην υγεία, και αντί να οδηγήσουμε τη χώρα μας με αξιοπρέπεια, ο Σεβερίνο επικεντρώνεται στο να αφαιρέσει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ Αμερικανών και να θέσει πρόσθετα εμπόδια στην υγειονομική περίθαλψη. Ο Σεβερίνο, ο οποίος έχει καταστήσει ξεκάθαρες τις αντι-ΛΟΑΤ απόψεις του, δεν έχει θέση να ηγείται του γραφείου πολιτικών δικαιωμάτων του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών. Εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, το Υπουργείο θα πρέπει να επικεντρωθεί σε πιο επείγοντα ζητήματα παρά στο να περιθωριοποιήσει ένα τμήμα των Αμερικανών» .

Eκπρόσωπος της Accountable for Equality, Κρις Φλέμινγκ

Μέσα στην κρίση της COVID-19, η Accountable for Equality επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο να επισημαίνει εκείνους που εκμεταλλεύονται την πανδημία για να προωθήσουν τις δικές τους προκατειλημμένες προτεραιότητες, που περιθωριοποιούν τους πληθυσμούς.

Mara Keisling

«Η πανδημία της COVID-19 έριξε ένα έντονο φως στις ανισότητες, που υπάρχουν ήδη στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των εμποδίων στη φροντίδα που αντιμετωπίζει η κοινότητα των ΛΟΑΤ ατόμων. Αυτή η κίνηση του Σεβερίνο θα καταστήσει την αναζήτηση υγειονομικής περίθαλψης ακόμη λιγότερο ασφαλή για τα ευάλωτα μέλη της κοινότητας των ΛΟΑΤ ατόμων» , δήλωσε η ακτιβίστρια Μάρα Κέσλινγκ, εκτελεστική διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για την Ισότητα των Τρανς Ατόμων: “Η εφαρμογή αυτής της αλλαγής, ανά πάσα στιγμή, αλλά ειδικά εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης για την υγεία, είναι μια πράξη ιδιαίτερης σκληρότητας από τον Τραμπ και τον Ρότζερ Σεβερίνο.” 




Δες και αυτό!