Ως γκέι μπαμπάς δε θέλω μία “κανονική” οικογένεια

06/05/2020
από
Ως γκέι μπαμπάς δε θέλω μία "κανονική" οικογένεια
Ως γκέι μπαμπάς δε θέλω μία "κανονική" οικογένεια
Ο οικοδεσπότης του podcast “Some Families” και ο νέος αρθρογράφος του AttitudeStitude Oakley, μιλά για την πατρότητα.
Stitude Oakley, για το Attitude

“Πήρα μαζί μου το δίχρονο παιδί μου στο Drag Con και τώρα κοιμάται κάθε βράδυ, και μου λέει, ότι θα ονειρευτεί drag queens. Αυτός είναι ο νέος ορισμός του Pride. Έχω έναν σύζυγο, τρία παιδιά, δύο σκύλους και ζω στην εξοχή. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ζούμε σχεδόν μία “κανονική” ζωή. Ακούω συχνά μια κραυγή για «ομαλοποίηση» των ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων , αλλά, όπως είπε κι η αγαπητή μου φίλη, Lotte Jeffs, μια λεσβία μαμά «κανείς δεν σκέφτεται ότι είσαι γκέι, όταν αλλάζεις πάνες» .

Το να είσαι γονέας είναι πάντα κανονικό, βαρετό και πολύ συχνά κοσμικό, γιατί λοιπόν να προσπαθούμε να είμαστε «κανονικοί» όταν έχουν τεθεί τα θεμέλια για να είμαστε υπέροχα μοναδικά κουήρ γονείς;

Stitude Oakley, για το Attitude
Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σ’ έναν κόσμο που δέχεται τα ίδια, τους μπαμπάδες τους και τα όνειρά τους. Θέλω οι φίλες/οι τους να διαβάζουν βιβλία στο σχολείο που αντανακλούν τον κόσμο στον οποίο ζούμε όλες/οι, θέλω να βλέπουν κουήρ οικογένειες στην τηλεόραση, θέλω να μην εκφοβίζονται, επειδή έχουν δύο μπαμπάδες. Θέλω να μεγαλώσουν χωρίς την πίεση της σεξουαλικότητας, θέλω να βλέπουν τους μπαμπάδες τους να μεγαλώνουν την οικογένειά τους, χωρίς να συμμορφώνονται με τα στερεότυπα των φύλων, οπότε δε θέλω να είναι «κανονικά» . Δε θέλω να είμαστε «κανονικοί». Το να είσαι κανονικός σημαίνει ότι συμμορφώνεσαι με ένα πρότυπο. Μπαίνεις στη γραμμή και είσαι σαν όλους τους άλλους.
Τεκνοθετήσαμε τα δύο πρώτα παιδιά μας πριν από δύο χρόνια και το τρίτο μας πριν από λίγους μήνες. Από τη στιγμή που μπήκαν στο σπίτι μας ήταν μέρος της οικογένειάς μας και τα αγαπώ απεριόριστα. Αυτό ήταν, λίγους μήνες αργότερα, όταν η κόρη μου, τότε ηλικίας δυόμισι ετών, κατάλαβε ότι η φωνή που ακουγόταν στο ραδιόφωνο ήταν της  Μαντόνα, η καρδιά μου εξερράγη. Είμαι περήφανος που μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι σε ηλικία τεσσάρων ετών σήμερα, μπορεί να αναγνωρίσει σωστά, όχι μόνο τη μεγάλη ιέρεια της ποπ, αλλά και την Lady Gaga, την Kylie, ακόμη και τον David Bowie.
Stitude Oakley, για το Attitude

Ήταν το καλοκαίρι του 2018, όταν ήρθαν τα παιδιά μας για πρώτη φορά στο σπίτι. Μέρος της διαδικασία τεκνοθεσίας περιλαμβάνει την αυτο-απομόνωση (πριν γίνει μόδα!), για να επιτρέψουμε στα παιδιά να συνδεθούν και να προσκολληθούν συναισθηματικά μαζί μας.
Αυτό σήμαινε ότι θα χάναμε το Pride, κάτι που ήταν μεγάλο πλήγμα για τον άντρα μου και για μένα, καθώς είχαμε συναντηθεί στο Brighton Pride δώδεκα χρόνια πριν. Έτσι, για να αναπληρώσουμε το κενό, τα ντύσαμε με μπλουζάκια Pride, που συχνά χρησιμοποιούσαμε ως πιτζάμες και κάναμε τη δική μας γιορτή στο σπίτι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stu Oakley (@mrstuoakley) στις

Τον επόμενο χρόνο βρεθήκαμε στο London Pride. Τότε, βλέποντας τον γιο μου να κυματίζει μια σημαία ουράνιου τόξου μαζί με τη μαμά μου ήταν μια ακόμη μεγάλη στιγμή για μένα.

Από τους μπαμπάδες που είναι drag queen έως τις single λεσβίες μητέρες και τις οικογένειες με τρία άτομα-γονείς, όλες τους ανοίγουν τον δρόμο για τις κουήρ οικογένειες προς έναν ευτυχισμένο, χωρίς αποκλεισμούς γονεϊκό κόσμο, στον οποίο είμαι περήφανος που βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν.

Οι γενιές πριν από εμάς, έχτισαν μια πλούσια και συμπεριληπτική κουλτούρα ομοφυλόφιλων και ανυπομονώ να δω τα παιδιά μου και τα παιδιά τους να γιορτάζουν και να κυματίζουν σημαίες στο Pride… και να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από κανονικά.” 




Δες και αυτό!