Ο πατέρας μου με χτύπησε στο πρόσωπο όταν με έπιασε να μπαίνω σε γκέι ιστοσελίδες

12/04/2020

Ο Ahmed Slimani είναι ένας γκέι άνδρας που ζει στη Βρετανία. Πρόσφατα μοιράστηκε την τραυματική εμπειρία που βίωσε, όταν ο πατέρας του ανακάλυψε τη σεξουαλική του ταυτότητα. 

Μεγάλωσα με έναν πατέρα εξαιρετικά ομοφοβικό. Ανακάλυψε το ότι είμαι γκέι, όταν ήμουν 17. Παραμένει μία από τις πιο τραυματικές εμπειρίες της ζωής μου.

Καθώς προσπαθούσα να έρθω σε επαφή με την κοινότητα στο internet, επισκεπτόμουν συχνά τη ιστοσελίδα Gay Youth UK – ένα φόρουμ που έδινε την ευκαιρία σε ΛΟΑΤ+ άτομα να επικοινωνήσουν. Το να επισκέπτεσαι όμως ΛΟΑΤ+ ιστοσελίδες, σαν κι αυτή, στο σπίτι μου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Ο υπολογιστής του πατέρα μου ήταν στο σαλόνι, πράγμα που έκανε το όλο πράγμα πολύ δύσκολο. Μια μέρα νόμιζα πως ήμουν μόνος στο σαλόνι. Πίστευα πως όλα θα είναι εντάξει. Πέρασα κάποια ώρα μιλώντας στο φόρουμ. Κάποια στιγμή όμως συνειδητοποίησα πως δεν ήμουν μόνος στο δωμάτιο. Ο πατέρας μου ήταν εκεί και με παρακολουθούσε. Πανικοβλήθηκα και προσπάθησα να κλείσω το παράθυρο της σελίδας, χωρίς όμως να το καταφέρω. Άρχισε να μου φωνάζει. Μετά με έσπρωξε και με χτύπησε στο πρόσωπο, σπάζοντάς μου τα γυαλιά. Θυμάμαι να τα κρατώ και να κλαίω. Αισθάνθηκα πως έπρεπε να επικεντρωθώ σ΄αυτά. Μάλλον αυτό ήταν που με γλίτωσε.

Λίγο μετά έφυγα για το πανεπιστήμιο και άρχιζα να ζω τη δική μου ζωή. Αλλά η καρδιά μου πονά κάθε φορά που σκέφτομαι όλα αυτά τα παιδιά που βρέθηκαν σε λάθος οικογένειες.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αντιμετωπίζεις της άρνηση και τη βία από την ίδια σου την οικογένεια, επειδή είσαι αυτός που είσαι.

Αντί να με αποδεχτούν με έδιωξαν. Αντί να μου προσφέρουν υποστήριξη μου επιτέθηκαν και με παραπληροφόρησαν.

Χρειαζόμουν απεγνωσμένα εκείνες τις ιστοσελίδες για να καταλάβω και να αισθανθώ άνετα με τον εαυτό μου. Αυτές τις ιστοσελίδες και τα γυαλιά μου.

πηγή: metro.co.uk

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!