Το πιο περιεκτικό νομοσχέδιο για τη “θεραπεία” μεταστροφής στον Καναδά

10/03/2020
από
Το πιο περιεκτικό νομοσχέδιο για τη "θεραπεία" μεταστροφής στον Καναδά
Το πιο περιεκτικό νομοσχέδιο για τη "θεραπεία" μεταστροφής στον Καναδά

Η κυβέρνηση τουΤζάστιν Τρυντώ εισάγει νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της (ψεύτο-) “θεραπείας” μεταστροφής, και εάν εγκριθεί, θα έχουμε “την πιο προοδευτική και περιεκτική [νομοθετική κατοχύρωση] στον κόσμο” γύρω από το ζήτημα, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της κυβέρνησης.

Το πιο περιεκτικό νομοσχέδιο για τη "θεραπεία" μεταστροφής στον Καναδά
Το πιο περιεκτικό νομοσχέδιο για τη “θεραπεία” μεταστροφής στον Καναδά

Ο Τζάστιν Τρυντώ εισήγαγε ένα νομοσχέδιο τη Δευτέρα, το οποίο θα καταστήσει έγκλημα όχι μόνο η “βοήθεια” των Καναδών νεαρών ατόμων στο να “ξεπεράσουν την έλξη του ιδίου φύλου” ή “τη σύγχυση” μεταξύ των δύο φύλων, αλλά και το να «στείλει κάποιος ένα ανήλικο νεαρό άτομο, εκτός Καναδά για τον ίδιο σκοπό.” 

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Λαμέτι, ονομάζεται Bill C-8 και αναμένεται θα ανακοινώσει προς ψήφιση πέντε νέα εγκλήματα στον Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Ο Λαμέτι δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα χαρακτηρίζει ως έγκλημα:

1) Το να υποβληθεί ένα ανήλικο άτομο σε “θεραπεία” μεταστροφής
2) Το να απομακρυνθεί ένα ανήλικο άτομο από τον Καναδά για να υποβληθεί σε “θεραπεία” μεταστροφής
3) Το να επιβληθεί σε ένα άτομο “θεραπεία” μεταστροφής ενάντια στη θέλησή του
4) Το να έχει κέρδος κάποιο άτομο από την παροχή “θεραπείας” μεταστροφής και
5) Το να διαφημίζει κάποιος τη “θεραπεία” μεταστροφής.

“Όσον αφορά τα ανήλικα άτομα, ποινικοποιούμε όλο το εύρος” , δήλωσε ο Λαμέτι. Οι φιλελεύθεροι ποινικοποιούν, επίσης, την «εξαναγκαστική “θεραπεία” μεταστροφής» για τα ενήλικα άτομα και τις δραστηριότητες γύρω από την παροχή τέτοιας “θεραπείας” για ενήλικες.

“Ένας ικανός ενήλικας θα μπορούσε να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στο δικαστήριο για να λάβει αυτήν τη δραστηριότητα” , δήλωσε ο Λαμάτι σε δημοσιογράφους, “όμως, το νομοσχέδιο, όπως έχει γραφτεί, παρέχει μια «ισχυρή ισορροπία μεταξύ προοδευτικών πολιτικών και συνταγματικών [δικαιωμάτων]» .

Εάν ψηφιστεί ο Bill C-8, “ο νόμος του Καναδά θα είναι ο πιο προοδευτικός και περιεκτικός στον κόσμο” , δήλωσε.

Ο νόμος C-8 ορίζει τη «θεραπεία μεταστροφής» ως «πρακτική, θεραπεία ή υπηρεσία που έχει ως στόχο να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ατόμου σε ετεροφυλόφιλο ή την ταυτότητα φύλου σε cisgender ή να καταστείλει, ή να μειώσει τη μη ετεροσεξουαλική έλξη ή τη σεξουαλική συμπεριφορά» .

Προσθέτει: “Για μεγαλύτερη βεβαιότητα, ο ορισμός αυτός δεν περιλαμβάνει πρακτική, θεραπεία ή υπηρεσία που σχετίζεται (α) με τη φυλομετάβαση σε ένα άτομο, ή (β) στην εξερεύνηση της ταυτότητας ενός ατόμου ή στην εξέλιξή του.” 

Αν και οι φιλελεύθεροι έχουν μειώσει την ηλικία συγκατάθεσης για το πρωκτικό σεξ τα 16 χρόνια, ο Bill C-8 ορίζει ένα “παιδί” ως άτομο κάτω των 18 ετών.

Όσοι καταδικάζονται για το ότι ανάγκασαν ένα παιδί να υποβληθεί σε «θεραπεία μεταστροφής» , είτε εντός είτε εκτός του Καναδά, ή ότι ανάγκασαν ένα ενήλικο άτομο για το ίδιο πράγμα, αντιμετωπίζουν κατ’ ανώτατο όριο πέντε χρόνια φυλάκισης.

Όσοι καταδικάζονται για διαφήμιση ή επωφελούνται από τη “θεραπεία μεταστροφής” αντιμετωπίζουν μέχρι δύο χρόνια φυλάκισης.

Η Υπουργός Διαφορετικότητας, Συμπερίληψης και Νεολαίας ήταν επίσης παρούσα στη διάσκεψη.

Όταν ένας δημοσιογράφος αμφισβήτησε τον Λαμέτι αναφερόμενος στα δικαιώματα περί ελευθερίας της έκφρασης και της θρησκείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι οι φιλελεύθεροι ανησυχούσαν για τις «καταστρεπτικές συνέπειες» της «θεραπείας μεταστροφής» .

Ωστόσο, οι υπερασπιστές της οικογένειας που ασκούν πιέσεις εναντίον ενός παρόμοιου νομοσχεδίου στη Γερουσία, του S-202, καταγγέλλουν το νομοσχέδιο ως έναν ολοκληρωτικό νόμο, που θα εμποδίσει τη νεολαία, να πάρει τη “θεραπεία” που θέλει και χρειάζεται.

“Κάθε είδους κλινική θεραπεία, ή πνευματική συμβουλευτική, που βοηθά ένα άτομο να ξεπεράσει τη σύγχυση της ταυτότητας των φύλων και να δεχθεί τη σωματική του πραγματικότητα, συμπεριλαμβανομένης και της ποιμαντικής υποστήριξης… θα οριστεί ως «θεραπεία μεταστροφής» και έτσι θα γίνει παράνομη” , λέει ο Τζακ Φορσέκα, διευθυντής των πολιτικών δράσεων του Coalition Life Campaign, της εθνικής ομάδας προπαγανδιστικών πολιτικών ομάδων του Καναδά.

https://avmag.gr/119458/apagoreysi-tis-quot-therapeias-metastrofis-quot-gia-anilika-atoma-sti-virtzinia/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!