Το Ιράν αναγκάζει τα γκέι άτομα σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου για να εξαλείψει την ομοφυλοφιλία

23/02/2020
από

Το Ιράν κατηγορείται ότι αναγκάζει τα γκέι άτομα να κάνουν επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου με στόχο να εξαλείψει την ομοφυλοφιλία απ΄τη χώρα.

Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στο Ιράν το 1987, τα τρανς άτομα πρέπει να περάσουν απ΄τη διαδικασία της χειρουργικής επέμβασης προκειμένου να αναγνωριστεί η ταυτότητα φύλου τους.

Η ομοφυλοφιλία, επίσης, εξακολουθεί να είναι παράνομη, με τα LGB άτομα συχνά να υποβάλλονται σε τρομακτικές δημόσιες εκτελέσεις αν γίνει γνωστή η σεξουαλικότητα τους.

Σύμφωνα με τη “The Sun”, LGBT ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι αρκετές από τις επεμβάσεις “επαναπροσδιορισμού φύλου” γίνονται σε γκέι άτομα, στα πλαίσια ενός κυβερνητικού προγράμματος με στόχο να “καταπολεμηθεί η ομοφυλοφιλία” στη χώρα.

Η Σάντι Αμιν, LGBT ακτιβίστρια που γεννήθηκε στο Ιράν, δήλωσε ότι το ομοφοβικό καθεστώς του Ιράν ελέγχεται από θρησκευτικούς εξτρεμιστές που θεωρούν ότι είναι η ομοφυλοφιλία είναι «ασθένεια». Πιστεύουν, επίσης, ότι ο μόνος τρόπος για να θεραπευτεί είναι μέσω αυτών των επεμβάσεων.

“Η κυβέρνηση πιστεύει ότι αν είσαι ομοφυλόφιλος άνδρας, η ψυχή σου είναι γυναικεία κι γι΄αυτο θα πρέπει να αλλάξει και το σώμα σου”, δήλωσε η Αμίν.

“Πιστεύουν ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να καταπολεμήσουν την ύπαρξη των γκέι.”

“Το καθεστώς δίνει στα γκέι άτομα δύο επιλογές – να συλληφθούν ως ομοφυλόφιλοι και να τιμωρηθούν με κίνδυνο να εκτελεστούν ή να περάσουν απ΄αυτή τη διαδικασία”.

Τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 4.000 επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου γίνονται στο Ιράν κάθε χρόνο.




Δες και αυτό!