Μαθητές κάνουν αποχή μετά την απομάκρυνση δύο γκέι καθηγητών τους

20/02/2020
από

Αποχή από τα μαθήματά τους αποφάσισαν να κάνουν οι μαθητές σε ένα καθολικό σχολείο στο Σιάτλ, μετά την απομάκρυνση δύο γκέι καθηγητών τους.

Οι καθηγητές Paul Danforth και Michelle Beattie παραιτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Καθολικό Λύκειο John F Kennedy.

Ο Paul Danforth και η Michelle Beattie

Σύμφωνα όμως με όσα υποστηρίζουν οι μαθητές, οι καθηγητές αναγκάστηκαν να παραιτηθούν, όταν το σχολείο ενημερώθηκε για την απόφασή τους να παντρευτούν τα άτομα που αγαπούν.

Οι μαθητές αντέδρασαν στα νέα αυτά διοργανώνοντας μιας καθιστική διαμαρτυρία την Τρίτη κλείνοντας τους διαδρόμους το σχολείου.

Αρκετοί μάλιστα απ΄αυτούς κρατούσαν πανό, που έγραφαν “Η αγάπη είναι ανθρώπινο δικαίωμα”, “Ποιον θα απέλυε ο Ιησούς;” και “Είμαι γκέι, θα αποβάλλεται και εμένα;”.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κάποιος ύψωσε και μια rainbow σημαία έξω από το σχολείο, την οποία όμως κατέβασαν γρήγορα.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και κάποιοι γονείς.

Η Jen Southwell, μητέρα δύο μαθητών, δήλωσε: Όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια αδικία, πρέπει να στέκεσαι στο πλευρό τους. Και προκαλεί έκπληξη που αυτή τη στιγμή η εκκλησία δεν το κάνει”.

Οι συμβάσεις εργασίας των καθηγητών αναφέρουν ότι μπορεί να απολυθούν, αν ο τρόπος ζωής τους δεν συνάδει με τις ηθικές καθολικές αξίες. 

Η Erika Dubois, επίσης μητέρα ενός μαθητή, βοήθησε στο πραγματοποιηθεί η διαμαρτυρία. Δήλωσε στους Seattle Times ότι γνώριζε για την αναφορά αυτή στις συμβάσεις αλλά δεν πίστευε ποτέ ότι θα τη χρησιμοποιούσε το σχολείο.

“Θα την χρησιμοποιούσαν αν ένας καθηγητής είχε χωρίσει ή παντρευόταν για δεύτερη φορά; Ή είχαν παιδιά εκτός γάμου; Στεναχωριέμαι για το μήνυμα που στέλνουμε στους ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές.” 

Ο αρραβωνιαστικός του Danforth, δήλωσε συγκινημένος και ευχαρίστησε τους μαθητές.

“Η κίνηση και η προθυμία τους είναι αρκετά εμπνευσμένη. Ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθεί”.




Δες και αυτό!