Η ομάδα playback θεάτρου ΔΕΚΑ παίζει για την Colour Youth

06/02/2020
από

Το Σάββατο 22/02, στις 18:00 στο θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι) οι ΔΕΚΑ παίζουν για την Colour Youth, στο πλαίσιο των επιχορηγούμενων δράσεών τους από το ΥΠΠΟ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τι είναι μια θεατρική παράσταση playback;

Σε μια παράσταση θεάτρου playback δεν υπάρχει κείμενο. Το κείμενο δημιουργείται την ώρα της παράστασης, όπου όποιος θεατής νιώσει την ανάγκη, μοιράζεται με τους ηθοποιούς και το κοινό μια ιστορία, μια σκέψη, ένα συναίσθημα, ακόμα κι ένα όνειρο που είδε ή που θα ήθελε να δει και μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων ηθοποιών αναλαμβάνει να το παίξει εκείνη την στιγμή αυτοσχεδιαστικά, με λόγο, ήχο, κίνηση και στοχεύοντας στην συμβολική απόδοση της ιστορίας.

Το θέατρο playback δεν έχει μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Εκπαιδεύει τους θεατές στο προσωπικό τους «άνοιγμα» και στην διαχείριση ζητημάτων που θα ακουστούν μέσα από τις ιστορίες που θα πουν (είτε προσωπικά θέματα είτε κοινωνικά). Έχει επίσης θεραπευτικό χαρακτήρα, αφού το μοίρασμα μιας ιστορίας και η θεατρική της απόδοση βοηθάει στην αυτογνωσία του αφηγητή, αλλά και των υπολοίπων θεατών που θα τύχει να ταυτιστούν.

Το playback δανείζεται τεχνικές από το ψυχόδραμα και την δραματοθεραπεία, όμως ανήκει στην κατηγορία του θεάτρου, αφού αναζητείται αισθητικό αποτέλεσμα. Οι θεατές, μέσα από την δραματοποίηση της προσωπικής τους ιστορίας, έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους, τα διαχειρίζονται και ιδανικά μπορούν να δώσουν λύσεις.

«οι ΔΕΚΑ αγωνιζόμαστε μέσα από την τέχνη μας, για την κατάργηση οποιασδήποτε ανισότητας και κοινωνικής διάκρισης, που προκύπτει από την απομόνωση κοινωνικών ομάδων με βάση το χρώμα, τη φυλή, το φύλο, τις χρόνιες νόσους, τις αναπηρίες, την σεξουαλική ταυτότητα και τόσες άλλες.
Είμαστε όλοι διαφορετικοί και όλοι ίδιοι …
Ευχόμαστε να έρθει η μέρα που η “ταυτότητά” μας θα γράφει μόνο το όνομά μας!» 

ΥΓ: Θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς και τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στην Colour Youth.

Περισσότερα για τις δράσεις των ΔΕΚΑ εδώ.


INFO

Η ομάδα ΔΕΚΑ παίζει για την Colour Youth

Σάββατο 22/02
Ώρα:18:00
Είσοδος: Ελεύθερη

Facebook Event

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!