Δέκα άντρες συνελήφθησαν επειδή παρευρέθηκαν σε «γκέι γάμο»

03/02/2020

Η αστυνομία στην Νοτιοδυτική χώρα της Μαυριτανίας συνέλαβε δέκα νεαρούς άντρες με την κατηγορία ότι παρευρέθηκαν, στις 11 Ιανουαρίου, σε έναν γάμο ομόφυλου ζευγαριού. Η σύλληψη συνέβη στην πόλη Νουάξοτ μετά από βίντεο, που κοινοποιήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Εικόνα από το βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα

Ο Μοχάμετ Ουλντ Νεζιμπ, υπεύθυνος της αστυνομίας του Νουάξοτ, δήλωσε ότι ο «γάμος» ήταν στην πραγματικότητα «γιορτή γενέθλιων για έναν ομοφυλόφιλο» , στην οποία συμμετείχαν γκέι οικιακοί βοηθοί.

Οι δέκα άντρες συνελήφθησαν μια εβδομάδα μετά το περιστατικό και τώρα βρίσκονται στη φυλακή και περιμένουν τη δίκη τους, στην οποία κατηγορούνται για «πράξεις αντίθετες προς την ηθική, διεξαγωγή πράξεων απαγορευμένες από τον Αλλάχ και δημοσίευση της τελετής ακολασίας» σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η Μαυριτανία είναι μια ισλαμική δημοκρατία με μηδενικά δικαιώματα για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, η οποία έχει ποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία σύμφωνα με τον νόμο της Σαρίας και άτομα που κατηγορούνται για ομοφυλοφιλία αντιμετωπίζουν μέχρι και τη θανατική ποινή.

Η ομοφυλοφιλία παραμένει παράνομη σε περισσότερες από 33 χώρες τις Αφρικής.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!