Ο Billy Porter θα εμφανιστεί στο Sesame Street και κάποιοι εξοργίζονται

31/01/2020

Στο Sesame Street θα κάνει την εμφάνισή του ο Billy Porter σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδια της σειράς.

Στον επίσημο λογαριασμό του Sesame Street στο Twitter μπορούμε να δούμε φωτογραφίες από τα παρασκήνια, με τον Billy Porter να ποζάρει χαρούμενος με τους υπόλοιπους χαρακτήρες.

https://www.facebook.com/SesameStreet/posts/10157988262574549

Αν και τα περισσότερα σχόλια στο διαδίκτυο ήταν υποστηρικτικά, δεν έλειψαν και αυτά που επιτέθηκαν στον ηθοποιό και στην παραγωγή του Sesame Street γι’ αυτή την εμφάνιση.

Η ακροδεξιά ενημερωτική ιστοσελίδα LifeSite ανέβασε την είδηση για το επεισόδιο συνοδευόμενη με αρνητικά σχόλια χρηστών, που υπήρχαν στο διαδίκτυο, όπως: «Ένας άντρας με φόρεμα δεν είναι κατάλληλο θέαμα για παιδιά, στην πραγματικότητα θα προκαλεί σύγχυση».

Το LifeSite κατηγορεί το Sesame Street ότι «προωθεί ΛΟΑΤΚΙ θέματα» και προσπαθεί να «σπάσει τα στερεότυπα των φύλων» επικαλούμενο, επίσης, ένα παλιότερο τραγούδι από το 2017, όπου μια “ανδρική” μαριονέτα, ο Grover, τραγουδούσε και φορούσε φόρεμα.

ΛΟΑΤΚΙ άτομα και υποστηρικτές απαντούν σε αυτούς τους επικριτές στα social media.

«Αν το βλέπεις αυτό και αναστατώνεσαι ίσως θα έπρεπε να κάνεις αυτό που δε μπορούσαν να κάνουν οι δικοί σου γονείς και να βοηθήσεις το παιδί σου να γίνει συναισθηματικά υγιές και να μεγαλώσει να γίνει ενήλικας με αυτοπεποίθηση.» Έγραψε ένας χρήστης στο Facebook.

«Το Sesame Street μιλούσε από ΠΑΝΤΑ για την διαφορετικότητα και την Αμερικάνικη Εμπειρία» έγραψε άλλος ένας χρήστης στα σχόλια.

Αν και δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα παιχτεί το επεισόδιο, ανυπομονούμε να δούμε την σπέσιαλ εμφάνιση του Billy Porter.




Δες και αυτό!